FeaturedKIBRIS

“Avrupa Günü” Kıbrıs’ta sanal etkinliklerle kutlanıyor

Avrupa Birliği (AB), sembolik kuruluş tarihi olarak anılan “Avrupa Günü”nü, Kıbrıs’ta da sanal etkinliklerle kutlanıyor.

AB, 9 Mayıs 1950’de Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman’ın birliğin kuruluşuna ön ayak olan “Schuman Deklarasyonu”nu bu yıl 70’inci defa anıyor.

Kovid-19 nedeniyle bu sene “Avrupa Günü’ etkinlikleri sanal ortama taşınırken taşındı.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Avrupa Birliği, 70 yıl önce 9 Mayıs 1950 günü Schuman Bildirisi’nin yayımlanmasıyla barış ve istikrar yönünde adımlarını atmaya başladı.  1985 yılından bu yana 9 Mayıs, AB kurumları tarafından ve AB’ye üye tüm devletlerde ve aday ülkelerde “Avrupa Günü” olarak kutlanıyor.

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle, AB Bilgi Merkezi olarak biz de 9 Mayıs’ı çeşitli kültürel faaliyetler ve çocuklara yönelik aktivitelerle kutlamaktayız. Bu yıl da COVID-19 salgınının yarattığı olağanüstü koşullara karşın, müzik ve sanatsal aktivitelerle sizleri bir araya getirmeye devam etmek istiyoruz.  Bu amaçla hazırladığımız program kapsamındaki aktiviteler, 12 Mayıs tarihine kadar AB Bilgi Merkezi’nin Facebook sayfasından yayınlanacaktır https://www.facebook.com/ABBilgi/.

Programda, aralarında Kıbrıs Oda Orkestrası’nın da bulunduğu Avrupa’dan sanatçıların performanslarına, çocuklara yönelik eğitici programlara ve AB’nin Kıbrıs Türk toplumunda yürüttüğü COVID-19 bilgilendirme kampanyasına yer verilecek.  7-12 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan programa AB Bilgi Merkezi’nin Facebook sayfası aracılığı ile ulaşabilirsiniz  https://www.facebook.com/ABBilgi/

Arka plan:

Bu yıl, Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman tarafından 9 Mayıs 1950’de sunulan ve sonuçta bugünün Avrupa Birliği haline gelen yeni bir siyasi iş birliğini ortaya koyan Schuman Bildirgesi’nin 70. yıl dönümü. Bu yılki Avrupa Günü etkinlikleri, tüm Avrupa’da etkileyici bir dayanışma sergilenmesine yol açan yeni koronavirüs salgınının sebebiyet verdiği zorluklar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu yüzden Avrupa Günü 2020’de, bu zor zamanlarda yardım elini uzatan herkese, birçok sanal etkinlik aracılığıyla teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

Toplumlarımızın içindeki iyiliklerin ortaya çıkmasına neden olan bu olağanüstü koşullar altında Avrupa Günü 2020’yi birlikte kutluyoruz. Bu vesileyle ve toplumları için yorulmadan çalışan herkesi onurlandırabilmek adına, iki toplumu bir araya getirme, Avrupa’nın çeşitliliğini ve zengin kültürel mirasına vurgu yapma, gelecek nesillerimize yatırım yapma ve koronavirüsle mücadele hakkında bilgi sağlama hedefleriyle desteklenen bir faaliyet programı hazırladık. Umarız ki bu faaliyetlerle, Avrupa Birliği’nin simgelerini ve değerlerini Kıbrıs Türk toplumuna yaklaştırma konusunda katkıda bulunabiliriz.”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber