FeaturedSpor

Atatürk pankart ve tişörtlerine izin çıkmadı

Süper Kupa maçında karşılaşacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk görseli taşıyan tişörtlerin giyilmesine izin verilmemesi üzerine Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Habertürk’ten Çağatay Çelik’e yaptığı açıklamada ülkeye dönme kararı aldıklarını ve ortak açıklamanın yapılacağını duyurdu.

Fenerbahçe de yaşanan gelişmeler üzerine takım uçağını havalimanına erken çağırdı.

– Kritik toplantı saatler sürdü

Suudi yetkililerin, iki takımın Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartlarına sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine patlak veren krizin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe Başkanları Dursun Özbek ile Ali Koç toplantı yaptı. Riyad’da gerçekleşen ve toplantı iki saate yakın sürerken sonuç alınamaması üzerine takımlara otellerinizden ayrılmayın talimatı verildi.

– Atatürk pankart ve tişörtlerine izin çıkmadı

Müsabaka öncesinde İstiklal Marşı’nın okunması, şehitler için saygı duruşunda bulunması planlanırken pankart ve tişörtlerin taşınması ve giyilmesine Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından izin verilmedi.

– Kulüpler yurda dönme kararı aldı

Hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin müsabakaya Atatürk görseli bulunan tişörtlerle çıkmak istedi.

Galatasaray, Süper Kupa maçına çıkmama kararı aldı ve soyunma odasındaki hazırlıklara da son verdi. Sarı-kırmızılı yetkililer, yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Fenerbahçe de yaşanan gelişmelerin ardından maça çıkmama ve ülkeye dönmeye karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe tarafından ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.”


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber