FeaturedKIBRIS

“Askerlere neden izin verilmiyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında ilk olarak Başkanlığın sunuşlarına yer verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı’nın ele alınması oylandı ve oyçokluğuyla kabul edildi.

ÇELER

Daha sonra TDP Milletvekili Zeki Çeler, mükellef askerlerin izin haklarını kullanamamaları hakkında konuştu. Aralık ayından bu yana izin kullanamayan askerler olduğunu ifade eden Çeler, “Çocuklar dışarı çıkabilsin diye talepte bulunurken Komutanlık aile görüşlerini de kaldırdı” dedi.

Muhalefet vekillerinin yaptıkları konuşmalarda bu konuyu gündeme getirdiğini anımsatan Çeler uzmanlar, subay, astsubaylar eve gidip gelebilirken bu askerlere neden izin verilmediğini sordu.

Hafta sonu izinlerinde zaten sokağa çıkma yasağı olduğunu anlatan Çeler, disiplin ve organizasyon ile bu konuda gereğinin yapılmasını istedi.

Turizm emekçilerinin sıkıntılarından da bahseden Çeler, açılımı sağlarken bu sıkıntılar konusunda da gereğinin yapılmasını istedi, yapılacaklara destek olacaklarını belirtti.

TAK


Benzer Haberler

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK

15 Temmuz darbesi okul genelgesinden çıkarıldı

TAK

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV