FeaturedKIBRIS

“Asıl virüs kapitalizmdir!”

Sol Hareket, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Sol Hareket tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde:

“İşçi sınıfının ve emekçilerin her türlü sömürüye, baskıya karşı direnişini, dayanışmasını ve Sosyalizm mücadelesini simgeleyen 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Sınıflı toplumların ortaya çıkmasından günümüze kadar sınıfsız, savaşsız, sömürüsüz bir dünya için mücadelenin öncülüğünü omuzlayan işçi sınıfını, emekçileri ve mücadelede hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan tüm işçi sınıfı önderlerini saygı ile selamlıyor ve anıyoruz.

Kapitalist sistemin sömürdüğü tüm ezilenler ile dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Emperyalizmin saldırılarına karşı direnen, tüm dünya işçi sınıfını ve tüm ezilen halkların şanlı mücadelesini 1 Mayıs’ın coşkusu ile selamlıyoruz.

Küresel ölçekte yaşanan Corona virüs salgını dünya ve insanlığın karşı karşıya bulunduğu ikilemi bir kez daha ortaya koymaktadır. Ya eşitlikçi, dayanışmacı sosyalist bir dünya, ya da korku ve ölüm ikilemi ile karşı karşıyayız.
Corona virüs salgını ile Kapitalizm için insan hayatının değil, kârın öncelikli olduğu gerçeği bir kez daha kanıtlanmaktadır. Tüm dünya salgınla mücadele ederken, egemenler ve sermaye grupları atılacak her adımda ne kadar kazanç ve kâr elde edeceklerini hesaplamaktadırlar.

Virüse karşı geliştirilen aşı halen hazır değil ancak ilaç şirketlerinin ne kadar kazanacağı çoktan hesaplanmış
durumda. Özelleştirmeler, serbest piyasa, rekabet, bireycilik ve örgütsüzlüğün sonuçları korku, belirsizlik, çaresizlik ve ölümler. Kapitalizm insanlığa zulüm ve ölümden başka hiç bir şey sunmuyor!

Virüs salgını sermaye düzeninin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Süper zenginler gizli sığınaklarında korunurken, sermaye grupları bu felaketten ne kadar kâr edeceğini hesaplarken, küresel ölçekte korumasız kalan, en basit sağlık hizmetinden mahrum bırakılan birçok insan, güvencesiz çalıştırılan sağlık çalışanları ve işçiler hayatını kaybetmektedir.

İnsanlık ve dünya ya sosyalizm ya da ölüm ikilemi ile karşı karşıyadır! Kapitalizm var olduğu sürece, daha ölümcül virüsler, salgınlar, ekolojik felaketler, savaşlar yaşamaya devam edeceğiz. Küresel ve yerel ölçekte krizin faturası emekçi halka ödetilmeye çalışılmaktadır. Ankara ve hükümet olduğunu iddia eden UBP-HP hükümeti de, sermaye ve zenginleri korumakta, işçileri, emekçi halkı ise kaderine terk etmektedir. Hiç olmadığı kadar baskı, sömürü ve kölelik koşuları ile karşı karşı olan çalışanların ve işçi sınıfının bir araya gelip, dayanışma içerisinde mücadele etmekten başka seçenekleri yoktur.

Sol Hareket olarak, Yurdumuzun bütünlüğünü sağlayıp, tüm Kıbrıslıların insan haklarına saygılı, birlikte özgürce yaşayacağı günlere ulaşmak ve sosyalizm mücadelesini yerel ve küresel ölçekte ileriye taşımak için mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Savaşsız, Sınıfsız, Sınırsız, Cinsiyetsiz, Sömürüsüz, Eşit, Adil ve Birleşik bir Kıbrıs ve Sosyalizm için kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

Yaşasın 1 MAYIS!
Yaşasın Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum işçilerin Ortak Vatan yaratma savaşımları!
Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma!
Yaşasın Sosyalizm!
Saygılarımla
Sol Hareket adına
Abdullah Korkmazhan”


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber