FeaturedKIBRIS

Aşı talebine Kıbrıslı Türkler de dahil edildi

Kıbrıs’ın güneyi COVID-19’a karşı 1,2 milyon doz aşıya sahip olma ihtiyacı olduğunu Avrupa Komisyonu’na iletti. Bu miktara Kıbrıslı Türklerin de dahil olduğu belirtildi.

Kıbrıs’ın güneyi virüse karşı yeterli miktarı güvence altına almak amacıyla diğer AB üyesi devletlerle birlikte Avrupa Komisyonu ortak müzakerelerinden yer alıyor.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığının açıklamasında, bunun Kıbrıslı Rum Sağlık Komiseri Stella Kyriakidou’nun bir girişimi olarak hatırlatılarak, Avrupa Komisyonunun erken zamanda ya da araştırma ve klinik aşıların ilerletilmiş aşamasında verilebileceğini düşündüğü Acil Destek Aracılığı (Emergency Support Instrument – ESI) fonundan  2,7 milyar Euro kullanılması hedefleniyor.

Komisyon aşının üretilmesinde ileri bir aşamada bulunan AstraZeneca şirketi ile müzakereler içinde bulunuyor.

Açıklamada oluşturulacak işbirliği aracılığıyla her ülke tarafından ayrı müzakereler ve ayrı siparişeler yapılmayacağına netlik getiriliyor.

Tüm üye devletler adına Avrupa Komisyonu tarafından gerçekleştirilen ortak müzakere aracılığıyla, büyüklüğünden veya müzakere gücünden bağımsız tüm ülkelerin pozisyonu gerçekleştirilerek, ilaç ya da aşı olsun tüm tedavi ürünlerine aynı zamanda ve tüm ülkelere verilecek ayni miktara eşit ulaşım garanti altına alınıyor.

Daha iyi bir koordinasyon için Avrupa Birliği Konseyi düzeyinde yapılan müzakerelere Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı temsilcisi de katılıyor.

(KHA)


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber