FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Artık normal bir ülke istiyoruz’

UniteCyprusNow Kıbrıs sorunu hakkında yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek “Taraflar olumlu açıklamalarını hayata geçirmeli ve ülkemizin geleceği için ön şart koymaktan kaçınmalıdır.” dedi.

UniteCyprusNow’ın açıklamasında tüm taraflara “suçlama oyunundan kaçınma” çağrısı yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

UniteCyprusNow olarak Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm getirecek süreci netleştirmek amacıyla gayrıresmi beşli bir konferans için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in kişisel inisiyatif alması yönündeki çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz.

Kıbrıs Rum liderliğinin, Kıbrıslı Rum lider Anastasiades’in de bu yönde bir çağrıda bulunduğu vurgusunu içeren olumlu yaklaşımı bizleri mutlu etmiştir. Bu yöndeki sözler havada kalmamalı ve somut adımlar atılmalıdır. Taraflar olumlu açıklamalarını hayata geçirmeli ve ülkemizin geleceği için ön şart koymaktan kaçınmalıdır.

Son gelişmeler ışığında, ülkemizin ve bölgemizin içinden geçtiği bu kritik dönemeçte, süreci kolaylaştırması ve liderlere yardımcı olması için BM Genel Sekreteri’ne çağrıda bulunuyoruz.

UniteCyprusNow bu sürecin başarıyla ilerlemesi için her türlü desteği vermeye hazırdır. Bu çerçevede sivil toplumun olası bir sürecin bütün aşamalarında müdahil olduğunu da görmek istiyoruz.

Ayrıca, Avrupa Birliği ve uzmanlarının tıpkı Crans Montana’daki konferansta olduğunu gibi bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla, bu toplantıda ve sonraki aşamalarda AB’den olumlu katkılar bekliyoruz.

Kıbrıs için dönüm noktasındayız. Bu girişimin başarısı ülkemizin geleceği için belirleyici olacaktır. Garantör ülkelere yapıcı bir rol oynamaları ve sürece zarar verebilecek adımlardan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. Tüm taraflara ülkemizin insanlarına karşı sorumlu davranmaları ve suçlama oyunundan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz.

Ne statüko ne de askeri güç veya güç gösterisi çözüm değildir. Gerginliğin azaltılması elbette ki çok önemlidir fakat tek başına yeterli değildir. Asıl hedef Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulmaktır. Diyalog yoluyla bir uzlaşmaya varmak tek çıkış yoludur.

İki bölgeli, iki toplumlu federasyon en iyi ve tek gerçekçi çözüm modelidir. Bu anlayışla, birleşik ve istikrarlı bir gelecek kurabilmek için tüm taraflardan kararlılık bekliyoruz. Tüm Kıbrıslılar gibi, artık normal bir ülke istiyoruz.

[email protected]

Üye olmak için:  www.unitecyprusnow.org

#UniteCyprusNow @UniteCyprusNow



Benzer Haberler

Bakanlar Kurulu et ithalatına izin verdi ve vergi muafiyeti kararı aldı

TAK

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

3 inşaattan elektrik kablolarını söküp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Demirhan’da hırsızlık yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de ciddi darp, rahatsızlık ve kasti hasar!

Voice Kıbrıs Haber