FeaturedKIBRIS

Arıklı “Akıllı sinyalizasyon sistemi kuruluyor”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkede toplu taşıma projesinin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis’te konuşan Arıklı, trafikte Avrupa Birliği standardında çalışmaların yanı sıra, Aselsan’ın yapacağı trafik kamera sistemi ile akıllı sinyalizasyon ve elektronik kantarlar vasıtasıyla ağır araçların ölçülüp polise bildirileceğini, cezaların anında araç sahibinin cep telefonuna iletileceğini belirtti.

“YENİ ARAÇ KAYITLAI YILLIK 20 BİN CİVARINDA”

Yeni araç kayıtlarının yıllık 20 bin civarında olduğunu, mevcutta 417 bin kayıtlı araç bulunduğunu ve bunların 385 bininin yürüyen olduğunu ifade eden Arıklı, mevcut yolların araç sayısını kaldırmasının mümkün olmadığını, o yüzden altyapı ve toplu taşıma sistemi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Arıklı, mevcut kamera hız tespit kameralarının (sözleşme ile değil) satın alındığını ve yeni kurulacak sistemin, tebliğ sorununu da çözeceğini ifade etti.

“Kaçak taksi” konusundaki eleştiri ve şikayetleri de dinleyen Arıklı, kaçak taksicileri “emek hırsızlığı” yapmakla suçladı, cezaları artıracaklarını ancak kaçak taksi işini yapanların yine taksiciler olduğunu söyledi.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber