FeaturedKIBRIS

Arazinin değerlendirilmesi için BM’ye mektup

Derinya’da, deniz kenarında bulunan, ara bölgeye dayanan boş arazinin, yeniden değerlendirilmesinin gündeme getirildiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Derinya’da deniz kenarında bulunan ve 43 yıldır değerlendirilmeyen bu boş arazinin, özellikle çiftçilerin talebiyle, yeniden değerlendirilmesinin gündeme geldiğini yazdı. Gazete, söz konusu arazinin, toprak açısından turfanda sebze yetiştirmek için elverişli olduğunu, bu nedenle Derinya Belediyesi’nin, söz konusu arazinin değerlendirilmesi için çiftçilerden talep aldığını kaydetti.

Habere göre Derinya Belediye Başkanı Andros Karayiannis, yaptığı açıklamada, amacın, ara bölgede bulunan arazinin büyük bir bölümünün, tarım, hayvancılık ve de iskan amaçlı olarak değerlendirilmesi için iade edilmesi olduğunu ifade etti.

Derinya Belediyesi’nin girişimiyle, çiftçilerin de hazır bulunduğu, bölgede görev yapan ve ara bölgeden sorumlu olan BM ile bir görüşme yapıldığını yazan gazete, çiftçilerin burada taleplerini ortaya koyduğunu belirtti.

Derinya Belediye Başkanı Andros Karayiannis açıklamasında ayrıca, “Kathara Deftera” (Temiz Pazartesi) yortusu olan 19 Şubat 2018’te, bölgede bulunan Ay. Marina Kilisesi’ne gitmelerine izin vermesi için BM’ye bir mektup gönderdiklerini ifade etti.



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber