FeaturedKIBRISVOI Özel HaberVoice Özel Röportaj

AP seçimleri için Kıbrıslı adayların çalışmaları sürüyor


Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri kapsamında bir ağ oluşturma etkinliği düzenlendi. Etkinlik, İnsan Hakları Platformu ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) organizasyonunda yapıldı.

Etkinliğin temasını, 60 yıldan bu yana yürütülen Kıbrıs müzakerelerine rağmen bir türlü sonuç alınamayan Kıbrıs sorunu karşısında AP seçimlerinin önemi oldu.

Rüstem Kitabevi’nde yer alan etkinliğe, AP seçimlerine adaylığını koyan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum 6 aday katıldı. Etkinlik sırasında AKEL’den Niyazi Kızılyürek, VOLT’tan Sofya Vasiliu, Lysia Dimitriu, Hulusi Kilim, Nikolas İordanis Kiriaku ve Andromahi Sofokleus hazır bulundu.

Etkinliğe Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı (LTB) Mehmet Harmancı , Birleşik Krallık Kıbrıs Yüksek Komiseri Irfan Siddiq, Amerikan Büyükelçiliği’nden Siyasi-Ekonomi İşleri Görevlisi Sandy Snider-Pugh ve Hollanda Büyükelçiliği’nden Poliçe Sorumlusu Georgios Andrioris, milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinden üyeler katıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan İnsan Hakları Platformu Direktörü Derya Beyatlı ve KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün sonuçlanması gerektiğini belirterek, bu seçimlerde oy vermenin önemini vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumunun oy kullanabilmesi için belirlenen seçim sandıklarının adreslerini paylaşan ve sandıklara ulaşım için sağlanacak olan toplu taşıma desteğini İnsan Hakları Platformu’nun sosyal medyasından halkın iletişime geçerek öğrenebileceğini dile getiren Beyatlı, seçim günü Kıbrıslı Türklere sandıklarını bulmak ve nasıl geçerli oy kullanmaları gerektiğini anlatmak üzere gönüllüler topladıklarını ve hala gönüllü arayışında olduklarını kaydetti.

VOLT PARTİSİ İDDİALI…

Yaklaşık 5 ay önce kurulmuş olan ve 6 üyesinden 5’inin katılım gösterip konuşma yapan VOLT adayları, birleşik bir Avrupa içinde birleşik bir Kıbrıs mesajlarını paylaştı. Kıbrıslı Rum parti üyelerinin konuşmalarını Türkçe kelimelerle başlatmaları ise dikkat çekti.

HARMANCI “KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA GEREKEN DESTEK SAĞLANMADI”

Etkinlikte LTB Başkanı Mehmet Harmancı da bir konuşma yaptı. Harmancı, 26 Nisan 2004 tarihinde Kıbrıslı Türklere yönelik AB tarafından alınan kararların, unutulmuş olduğunu söyledi.

Harmancı, Kıbrıslı Türkler üzerindeki izolasyonların kaldırılması ve adada birleşmenin olabilmesi için Kıbrıs Türk toplumuna sağlanması gereken ekonomik desteğin gerçekleşmediğini anımsattı.

VİDEO GÖSTERİMİ YAPILDI

Kıbrıs Avrupa Parlamentosu Ofisi’nin çabaları ile ilk kez bu yıl seçim videosu için Türkçe dublaj ve altyazı kullanıldığına dikkat çeken Derya Beyatlı, katılımcılar ile bu videonun gösterimini paylaştı.

Videoya aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://www.youtube.com/watch?v=OvTqfvOX1P0&ab_channel=EuropeanParliamentOfficeinCyprus

Voice Kıbrıs Haber-2024






Benzer Haberler

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Ukrayna konferansının sonuç bildirisi açıklandı “Barışa ulaşmak tüm tarafların katılımını gerektirir”

NTV

Ukrayna Barış Zirvesi sona erdi

AA

Saldırılar bayramda da devam etti, Gazze’de can kaybı 37 bini aştı

AA

Polonya-Hollanda maçı öncesi gerginlik: Alman polisi bir kişiyi vurdu

NTV

AKEL “Kıbrıs sorunundaki durağanlık tehlikeli”

TAK