FeaturedKIBRIS

Anketlerde Sibel Siber birinci sırada!

Gezici Araştırma Şirketi tarafından, Kuzey Kıbrıs genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmenin durumunu belirlemek üzere 7-8-9  Ekim 2017 tarihlerinde yapılan araştırmaya toplam 3.641 kişi katıldı. Araştırmada en güvenilir milletvekili olarak Sibel Siber göze çarpıyor.

Bu araştırmada Kuzey Kıbrıs Halkı’nın şu an Kuzey Kıbrıs meclisinde yer alan milletvekillerinden hangilerini daha çok beğendiğine ve güvendiğine ilişkin soruya ve olası karma tercihlerine verilen cevaplar incelendiğinde aşağıdaki milletvekillerinin isimlerinin öne çıktığı gözlemlenmiştir. Halkın en çok güvendiği beğendiği isimler şöyle: Sibel Siber, Hüseyin Özgürgün,  Zorlu Töre, Kemal Dürüst, Arif Albayrak,  Ersan Saner, Sunat Atun, Faiz Sucuoğlu, Fikri Ataoğlu, Hasan Taçoy, Nazım Çavuşoğlu ve Doğus Derya isimlerin öne çıktığı görülüyor.

Milletvekilliyi başarılı bulunmayan, başarısız olarak halkın önünde olan önümüzdeki dönem karma oylarda zorluk yaşayacak diğer isimler ise: Serdar Denktaş, Mentes Gündüz, Ömer Soyer Kalyoncu, Sahil İzbul, Armağan Candan, Ali Pilli, ve Teberrüken Uluçay milletvekilliğinde beğeni ve memnuniyet geriye düştüğü aday olmaları durumunda beklenen performansı gösteremeyecekler.

Bugün Siyasette yer almayan ancak karma tercihlerde adı öne çıkan ve vatandaşın mecliste görmek istediği kişiler incelendiğinde ise aşağıdaki isimlerin ön plana çıktığı görülmüştür.

Halkın beğendiği, güvendiği ve mecliste görmek istediği isimler: Siyasette olup fakat mecliste olmayan Kudret Özersay’ın ülke genelinde büyük bir popüleritesi oldukça yüksek halk üzerinde heyecan yaratan en önemli isim önümüzdeki süreçte bu sürecin devam edeceği görünüyor.

İş Adamı Bulut Akacan diğer isimlere nazaran özellikle öne çıkan en önemli isimlerden biri olduğu görülüyor sonrasında sırayla baktığımızda: Boysan Boyra,  Reşat Akar, Ayşegül Baybars, Serhat incirli, Aykut Türkkan, Ulaş Gökçe, Özer Kanlı, Ayşe Öztabay, Ece Balci, Güven Erkal, Cemre Günsel Esengin, Jale Refik Rogers, İbrahim Kahramanoğlu, Güneş Sarıkamış, Sadık Ülker, Süleyman Canatan, Mesut Genç, Batur Sağlamer ve Özgür Vehit olduğu görülüyor bu isimler katılacakları partiye güç ve güven katma ihtimalleri oldukça yüksek olduğu araştırma bulgularında görülüyor.

 

 

Saygılarımızla

Gezici Araştırma Merkezi Yön. Kur. Adına

Yön. Kur. Bşk. Murat Gezici

Sn. Gezici  Tel: 0535 525 55 55

 


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK