FeaturedKIBRIS

Anastasiadis, Tatar ile Güven Yaratıcı Önlemleri görüşmeye hazır olduğunu vurguladı

Kıbrıslı Türk lider Nikos Anastasiadis’in geçişlerin başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Güven Yaratıcı Önlemleri görüşmeye hazır olduğu belirtildi.

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Kiriakos Kusios, Anastasiadis’in Tatar ile gerçekleştirdiği çevrimiçi görüşmeye ilişkin açıklamada, Kıbrıslı Rum liderin hem Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a önerdiği Güven Yaratıcı Önlemleri, hem de çözüm odaklı müzakerelerin ele alacağı bir görüşmeye hazır olduğunu vurguladı. Anastasiadis bir süre önce kapalı bölge Maraş, Ercan Havalimanı ve Mağusa Limanıyla ilgili Güven Yaratıcı Önlemler önermişti.

Rum haber kaynaklarında yer alan habere göre, Kusios, Anastasiadis’in geçiş kapılarının yeniden faaliyete geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Kusios, Anastasiadis’in bugün Cumhurbaşkanı Tatar’la bir telekonferans görüşmesi yaptığını ve buna BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın yanı sıra Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum taraflarının müzakerecileri Ergün Olgun ile Andreas Mavroyannis’in de katıldığı ifade edildi.

Kusios, Anastasiadis’in telekonferans esnasında, geçiş kapılarının, korona virüs pandemisinden önce çalıştıkları gibi yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili memnuniyeti ifade ettiğine işaret etti. Kusios, ayrıca geçişler konusunda uzlaşıya varılmasında yapıcı katkı ve çalışmalarından ötürü tarafların müzakerecileriyle İki Toplumlu Sağlık Komitesi’ni ve BM’nin katkısından ötürü Spehar’a da teşekkür ettiğini kaydetti.

TAK



Benzer Haberler

E-Bordro Uygulaması hayata geçti

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy bölgesinde “Notam Esas Atışı” yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Azerbaycan heyeti KKTC’de…

Voice Kıbrıs Haber

Denizde kaybolan 2 balıkçı hala bulunamadı

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS’ten çağrı: “Ayla öğretmenin ölümü soruşturulsun”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (13 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber