FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu Kıbrıslı Türklere yönelik yeni kararları görüşüyor


Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıslı Türklerle ilgili olarak hükümet tarafından açıklanan 14 tedbirin uygulanması ile sözleşmeli asker uygulamasının iyileştirilmesi ve modernleştirilmesi konularının bugün Bakanlar Kurulu tarafından ele alınacağını açıkladı.
Oturumun başında Bakanlar Kurulu üyelerine hitap eden Hristodulidis , Paskalya Bayramı dileklerini ifade ettikten sonra “çok önemli olduğunu düşündüğü iki konuyu” vurgulayacağını söyledi.
14 TEDBİR ÜÇÜNCÜ KEZ GÖRÜŞÜLECEK
Hristodulidis , Kıbrıslı Türklerle ilgili açıklanan 14 tedbirin uygulanmasına ilişkin konunun, üçüncü kez ele alınacağını belirtti.
Hristodulidis , tedbirlerin çoğunun uygulanmasının yüzde 100 tamamlandığını, bazı tedbirler için zemin çalışması gerektiğini kaydetti.
Hristodulidis, zemin çalışmasının devam ettiğini ifade ederek , “ Bu tedbirlerin tam olarak uygulanmasının tamamlanabilmesi için bugün görüşmek istiyorum” dedi.
SÖZLEŞMELİ ASKERLER…
Seçim öncesi dönemde söz verilen sözleşmeli asker kurumunun iyileştirilmesi ve modernizasyonu ile ilgili konun da görüşüleceğini iade eden Hristodulidis, şöyle devam etti:
“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin caydırıcı gücünün önemli ölçüde güçlendirilmesinin Milli Muhafız Ordusu personeli ve subayları aracılığıyla başladığına inanıyoruz. Üzerinde durduğumuz mesele, işgal sürdükçe ve AB üyesi bir devlet olarak yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin caydırıcı gücünü güçlendirmek üzere yarı profesyonel bir ordu yaratma çabasını güçlendiren ve esasen kurumu yükselten bir karar.”
(Kaynak : KHA)



Benzer Haberler

Ödüllü kısa film “Kısmet” uzun metraj film olacak

TAK

Gönyeli’de önce kadın darp edildi, sonra polisler!

Voice Kıbrıs Haber

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho imzayı attı!

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü şahıs av tüfeğiyle birçok kez havaya ateş açtı, tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD’de silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Başbakanlık Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu çalışmalarına başladı

TAK