Türkiye

Ameliyatta bacağında unutulan bez 16 yıl sonra fark edildi

Kayseri’de 16 yıl önce tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Mağdur, Dicle Üniversitesi Hastanesi ile ameliyatı yapan doktordan şikayetçi oldu.

Kayseri’de 16 yıl önce husumetli olduğu kişilerle tartışan Kadir Durdu, tüfekle sol bacağından yaralandı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Durdu, bir hafta yoğun bakımda kaldı. Tedavisi tamamlanan Durdu, asker firarisi olduğu için Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Bu süreçte ağrıların şiddetlenmesiyle Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kontrole giden Kadir Durdu, sol bacağından ameliyat oldu. 16 yıl boyunca bacağında şişlik ve ağrı şikayetleri devam eden Durdu, Kayseri’de özel bir hastaneye giderek muayene oldu.

Durdu, yıllar öncesinde geçirdiği ameliyattan kaynaklı sol bacağında bez parçaları unutulduğunu öğrendi. Yeniden ameliyata alınan Durdu’nun bacağındaki bez parçaları içeren granülom tarzı dokular tamamen temizlendi.

Bacağında iz kalan ve yaraları tamamen iyileşmeyen Kadir Durdu, Dicle Üniversitesi Hastanesi ile ameliyatı yapan doktordan şikayetçi oldu.

“15-16 SENEDİR BİR KUMAŞ PARÇASIYLA YAŞAMIŞIM”

Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki ameliyat sonrasında ayağındaki şişliklerin ve ağrıların uzun yıllar devam ettiğini anlatan Durdu, “Ameliyattan 15-16 sene sonra ayağım birden şişti. Kıpırdayamayacak hale gelince hastaneye gittim. Özel bir hastanede ayağımın içinde unutulan bez parçaları olduğunu öğrenince şok geçirdim. 15-16 sene bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Granül parçalarına dönüşmüş maddeler de temizlendi. Çektiğim çilelerin sonucunda hukuki yola başvurdum. Şu an ayakta fazla duramıyorum. Durunca ayağım şişiyor. Yara kapanmadığı için iltihap akıyor. Ayağımda kalıcı hasar oluştu. Ayağımın düzeltilmesini ve bunu yapanların ceza almasını istiyorum.” diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada ise olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.


Benzer Haberler

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Erzincan’da 4,1 büyüklüğünde deprem

NTV

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar: 7 kez müebbet ve 1794 yıl hapis cezası

AA

İsias Otel davasında ara karar açıklandı!

TAK

İsias Otel sahibi Bozkurt suçlamaları reddetti… Seçilmiş: “Rapor yok hükmünde”

TAK