EkonomiFeatured

Altın fiyatları geriledi

Ortadoğu’daki çatışmaların ekimde güvenli liman olarak görülen altına destek olması ve altının ons başına 2 bin dolar seviyesini aşmasının ardından altın fiyatları kasım ayına gerileyerek başladı.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacağı faiz kararını bekliyorlar.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1980 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1804 lira, çeyrek altın 2 bin 956 liradan satılıyor.

Dünya genelinde gözler bir kez daha Fed’in atacağı kararlara çevrilirken, son dönemde açıklanan bir dizi makroekonomik verinin ekonominin hala sıcak olduğuna işaret etmesine karşın bankanın politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bununla birlikte Fed’in aralık ve ocak ayındaki adımlarına ilişkin faiz artırımı olasılığı ihtimal dahilinde kalmayı sürdürürken, politika metni ve Fed Başkanı Powell’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda gelecek dönem politikalara yönelik olası sinyaller büyük önem taşıyor.

Analistler, bugün ve cuma günü açıklanacak istihdam piyasasına ilişkin verilerin de para piyasalarındaki fiyatlamaları etkileyebileceğine dikkati çekerek, ekonominin beklenilen şekilde yavaşlamaması halinde Fed’in aralık veya ocak ayında yeniden faiz artırabileceğine ilişkin ihtimallerin güçlenebileceğini dile getirdi.

Öte yandan, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,92 ile son 16 yılın zirvesine yakın seyretmeye devam ederken, ABD hükümetinin yılın son çeyreğine ilişkin borçlanma takvimini bugün açıklaması bekleniyor.

Analistler, dördüncü çeyrek için hükümetin borçlanma planını halihazırda sınırlı da olsa düşürdüğünü ancak borçlanmanın hangi vadeler üzerinde ne miktarda yapılacağı konusundaki belirsizliklerin yatırımcıları temkinli olmaya yönlendirdiğini bildirdi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber