FeaturedKIBRIS

Almanya Cumhurbaşkanı FrankWalter Steinmeier’den ‘Imagine’ projesine destek!

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile Dayanışma Evi, dün Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşliğindeki seçkin heyeti ağırladı.

AHDR Eş Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Direktörü, Cumhurbaşkanı Steinmeier ve heyetine ziyaret sırasında Imagine projesinin etkisi ve geniş erişimi hakkında değerlendirme sundu.

Dernekten konuyla ilgili yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Steinmeier’in ‘Imagine’ projesine desteğini ifade ettiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile Dayanışma Evi, 12 Şubat 2024 tarihinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşliğindeki seçkin heyeti ağırlamaktan onur duymuştur. Cumhurbaşkanı Steinmeier’in ‘Imagine’ projesine desteğini ifade ettiği ve barış eğitiminin değerini vurguladığı bu ziyaret, Almanya’nın Kıbrıs’ta barışın inşasına olan bağlılığını bir kez daha teyit etmektedir. 2017’de Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle başlatılan ‘Imagine’ projesi, Kıbrıs’taki toplumların birbirlerine yakınlaşmasında önemli bir rol oynamıştır. Proje’nin şimdiki Kıbrıs Türk liderliği tarafından Ekim 2022’de tek taraflı olarak askıya alınmasının da dahil olduğu birçok zorluğa rağmen, proje okul saatleri dışında her iki toplumdan eğitimciler ve öğrenciler arasında diyalog ve iş birliğini sağlamaya devam etmektedir.

AHDR Eş Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Direktörü, Cumhurbaşkanı Steinmeier ve heyetine ziyaret sırasında projenin etkisi ve geniş erişimi hakkında genel bir değerlendirme sundular. Bu ziyaret, tüm paydaşların projeyi başlangıçta planlandığı gibi yürütülmesine yönelik ortak arzusunu vurgulamakta ve Kıbrıslı toplumlar arasında birlik ve diyalog hedeflerine ulaşma konusundaki umudunu yenilemektedir.

AHDR, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın süregelen desteğini takdir ve minnetle karşılamakta ve Kıbrıs’ta eğitim yoluyla barışın geliştirilmesinde ‘Imagine’ projesinin hassas ve önemli rolünü ilerletmeye ilişkin kararlılığını vurgulamaktadır. Dernek, ayrıca sürekli çaba ve iş birliği ile ‘Imagine’ projesinin, barış eğitiminde, ayrımcılığın yok edilmesinde ve birlik oluşmasındaki dayanışmanın teşvik edilmesinde anahtar bir rol oynamaya devam edeceğine olan umut ve kararlılığını ifade etmektedir.


Benzer Haberler

Hristodulidis, Ursula von der Leyen’le birlikte Lübnan’a gitti

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber