FeaturedKIBRIS

Alithia Gazetesi’nden teşekkür mesajı

Kıbrıs’ın güneyinde yayımlanan Alithia Gazetesi, Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan dayanışma mesajları sebebiyle Yunanca-Türkçe başlıkla teşekkür mesajı gönderdi.

TAK / Voice of the Island

Dün Kıbrıs’ın kuzeyinde yayımlanan gazeteler, Yunanistan’ın “Attiki” bölgesinde meydana gelen ve 81 kişinin ölümüne sebep olan felaketi manşetlerine taşımış ve Yunan halkının acısına ortak olduğunu göstermişti. Havadis Gazetesi ise, felaketi gazetenin manşetinden Türkçe-Yunanca olarak yayımladığı “Ο πόνος σας acımızdır (acınız acımızdır)” başlığıyla duyurmuştu.

Bugün de Alithia Gazetesi, Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan dayanışma mesajları sebebiyle Yunanca -Türkçe başlıkla teşekkür mesajı gönderdi. Alithia, “Ο πόνος ενώνει – Teşekkür ederiz” (Acı birleştirir – Teşekkür ederiz” şeklinde attığı başlıkla verilen desteğe yanıt verdi.

Gazete bir diğer haberinde ise, Kıbrıslı Türklerin Yunanistan’daki yangın felaketi karşısında gösterdikleri dayanışmanın duyguları sarsıcı nitelikte olduğunu ve gazete olarak bu dayanışmaya Türkçe başlıkla: “Gösterdiğiniz dayanışma için teşekkür ederiz” şeklinde yanıt vermek istediklerini yazdı.
Haberde, Kıbrıs Türk basınında yangının nasıl yer aldığı fotoğraflarla ve gazete başlıklarının çevirisiyle yansıtılırken Türkiye’de ise Cumhuriyet gazetesinin Yunanca “acınızı paylaşıyoruz” mesajı gönderdiğine de yer verildi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) ise yardım kampanyası başlattığını belirten gazete, Kıbrıs Türk tarafında toplanacak yardımların Güney Kıbrıs’a geçirilerek Limasol Belediyesi tarafından Yunanistan’a gönderileceğini yazdı.
Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
Haravgi: “Ölüleri ve Kayıpları Sayıyorlar – Hükümetten 10 Milyon Euro Yardım – Kıbrıslı Türklerden Siyasilerden Partilerden ve Basınından Destek – Acınız Acımızdır”.
Politis: “Kayıpların Sayısı Korkutuyor – Yardım Ekipleri Yanan Yerlerde İnsanları Arıyorlar – Kayıpların Sayısı 100 – Evlerini Boşaltma Çağrısını Dinlemediler”.
Fileleftheros: “Kayıplar İçin Mücadele – Attiki Bölgesindeki Yangın Arkasında İnanılmaz İnsani Trajediler Bıraktı – Kül, Acı ve Hüzün”.

TAK / Voice of the Island


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA