FeaturedKIBRIS

“Aksi halde ortam daha da sertleşecek”

DP Milletvekili Serdar Denktaş Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, hükümetin kamu karını artırma çaresi aradığını hatırlattı. Bütçenin gelir kaleminin arttırıldığına işaret eden Denktaş, aksi takdirde bu yılın zor geçeceğini söyledi.

Devletin tüm harç ve gelirlerinden feragat etmesi gerektiğini ileri süren Denktaş, kamu çalışanları hayatını planlamakta zorlanırken, özel sektör çalışanlarının yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Serdar Denktaş, protokolün içine ciddi önlemler konmasının zaruri olduğunu kaydederek, aksi takdirde kamu gelirine fayda sağlanamayacağını söyledi.

Düşük faizli kredi konusunda önerilerde bulunan Denktaş, kamunun sıcak para elde etmesi gerektiğini kaydederek, Başbakanın da protokolü imzalamaya gitmeden parti başkanlarıyla bir araya gelmesini istedi.

Hastane yol yapım için verilecek parayla atlatılacak bir dönem olmadığını savunan Denktaş, bankalarla yapılacak anlaşmayla sağlanacak ucuz kredilerle her haneye belli bir rakamın girmesinin sağlanması gerektiğini, aksi halde ortamın daha da sertleşeceğini söyledi.

Denktaş, eleştirerek değil, dayanışarak hareket edilmesinin önemine işaret etti.

Bu arada HP Milletvekili Kudret Özersay, olduğu yerden söz alarak, Denktaş’a “hükümet çekilsin” önerisini hatırlatarak, ne demek istediğini sordu.

Serdar Denktaş da, hükümetin geri çekilmesini ve birlikte yeni bir oluşuma gidilmesini önerdiğini belirterek, amacının hükümeti düşürmek olmadığını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber