FeaturedKIBRIS

Akıncı: 50 sene daha müzakere mi edeceğiz?


Rum tarafının takvim ve tarih duymak istemediğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Takvim ve tarih yok, ama 50 sene daha müzakere mi edeceğiz” diye sordu.

“Resmi takvim yoksa doğal takvim var” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Yönetimi’nin Temmuz ayının ilk yarısında sondaja başlayacağını ilan ettiğini anımsatarak, “Doğu Akdeniz’de anlaşmanın olmadığı bir ortamda kazı yapmak demek,  Türk tarafının da benzer davranışlara girmesini teşvik etmek demektir” dedi.

“ÇÖZÜM İÇİN DOĞAL TAKVİM VAR”

Bunu söylediğinde “bizi tehdit ediyor” denildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hayır, tehdit etmiyorum, olacakları söylüyorum ve bunların olmamasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Akıncı, “Bize çatışma değil barış ve işbirliği kültürü gerekir. Doğal gaz zenginliklerinde her iki toplumun hakkı ve payı vardır. Bunları ancak barış ve çözüm ortamında işbirliği çerçevesinde su yüzüne çıkarabilir ve yararlanabiliriz. Çözüm ve barışın olmadığı, bir ortamda ancak gerginlik yaşanır. Çözüm için doğal takvim var. Temmuza kadar bir çözümün parametrelerini oluşturabilmemiz gerekir” şeklinde devam etti.



Benzer Haberler

“Söz” adlı kısa filmin galası başkent Lefkoşa’da yapıldı

TAK

Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri için başvurular başladı

TAK

Üç alkollü kişi tutuklandı, ikisinin ikamet izinsiz olduğu anlaşıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kavgada burun kemiği kırıldı

Voice Kıbrıs Haber

Satışını yaptığı iki emlaktan aldığı 33 bin 370 sterlini tasarrufuna geçirdi

Voice Kıbrıs Haber

Meriç ve Türkmenköy’de yangın

Voice Kıbrıs Haber