FeaturedKIBRIS

AKEL yeni genel sekreterini seçti

Kıbrıs’ın güneyindeki siyasi partilerden AKEL, Merkez Komite toplantısında yeni genel sekreterini seçti.

AKEL’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Yeni seçilen Merkez Komitesi 23. Kongre’nin son gününde yaptığı ilk toplantısında yoldaş Stefanos Stefanu’yu Parti’mizin yeni Genel Sekreteri olarak seçti.

Stefanos Stefanu 1965’te Yerolakko’da doğdu. Öğrencilik yıllarını babasının köyü Deftera’da geçirdi. 1995’ten beri Yeri’de ikamet etmektedir. Yeorgia Zinonos ile evlidir ve iki çocukları vardır.

Öğrencilik yıllarında Omonya’nın gençlik takımında 4 yıl (1980-1984) ve genç milli takımda 2 yıl (1982-1984) futbol oynadı.

Sofya’da siyasal bilimler okudu. Öğrenimi sırasında Bulgaristan Kıbrıslı Öğrenciler Örgütü’nün başkanlığını yaptı.

1989’da mezun olduktan sonra EDON’da çalışmaya başladı. 1996’da EDON Genel Sekreteri seçildi. 2001 Kasım’ında EDON’dan ayrılarak Temsilciler Meclisi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın bürosunda özel danışman olarak görev yaptı.

2008-2013 yılları arasında Hristofyas hükümetinde Hükümet Sözcüsü, 2013-2016 yılları arasında AKEL Lefkoşa İlçe Sekreterliği görevlerinde bulunmuş olan Stefanu 2016 ve 2021’de Lefkoşa milletvekili seçildi.

Stefanos Stefanu partimizin 23. Kongresine kadar AKEL Merkez Sekreteryası ve Politbüro üyeliğinin yanı sıra AKEL Basın Bürosu Sorumlusu ve Basın Sözcüsü’ydü.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Yangın kontrol altına alındı!

Voice Kıbrıs Haber

Bitcoin’de tarım dışı istihdam yükselişi

NTV

İranlı çift mahkemede gözyaşlarına boğuldu!

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi açık artırma usulüyle satış yapacak

TAK

Çalışma nedeniyle bazı bölgelerde su kesintisi olacak!

TAK

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV