FeaturedKIBRIS

AKEL daha fazla geçiş kapısının açılmasını istiyor

Güney Kıbrıs’taki AKEL partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, AKEL’in daha fazla geçiş kapısının açılmasından yana olduğunu belirtti.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre,, partisi AKEL’in daha fazla geçiş kapısının açılmasından yana olduğunu ifade eden Stefanu, açıklamasında ayrıca, geçiş kapılarını kapalı tutanın Kıbrıs Rum kesimi değil, Türk Ordusu olduğu iddiasında da bulundu.

Stefanu, geçiş kapılarının açılmasının iki toplum arasındaki iletişimi kolaylaştırdığını ve bu olayın iki toplum arasında güvenin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için kullanılması gerektiğini de ifade etti.

Stefanu, bir soruya yanıtında ise, zaman zaman geçiş kapılarının kapanmasına dair sesler de duyulduğunu ve böyle bir politika ile yaklaşımın, tamamen bölünmeyi ileriye götürmek isteyenlere hizmet edeceğini de savundu.

geçiş kapılarının açılmasının mütekabiliyet esasına göre gerçekleştirilmesi gerektiğini de ifade eden Stefanu, şu an Kıbrıs Türk tarafının “Mia Milia’daki” (Haspolat) geçiş kapısının açılmasını istediğini, Kıbrıs Rum tarafının ise bunun mütekabiliyet esasına göre yapılmasını istediğini belirtti.

İki tarafın da belirli geçiş kapılarının açılmasına dair talepleri olduğunu dile getiren Stefanu, daha fazla geçiş kapısı açılmasına dair çabayı sürdürmeleri gerektiğini, ancak karşılıklı kararlara ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Devlet okulundaki İngilizce öğretmeni sahte diplomadan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Karavan olarak kullanılan van araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber