FeaturedKIBRIS

AKEL ABD’li komutanla ilgili izahat istedi

AKEL’in, RMMO Komutanı Korgeneral İlias Leondaris’in, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General Mark A. Milley ile görüşmesine ilişkin bazı soru işaretlerini gündeme getirdiği belirtildi.

Haravgi gazetesi, AKEL’in RMMO Komutanı Korgeneral İlias Leonaridis ile ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General Mark A.Milley arasındaki görüşmede,ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Dohertyve, İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’nin de yer aldığını ancak Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir temsilcinin bulunmadığına dikkati çektiğini yazdı.

Habere göre AKEL açıklamasında, söz konusu görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Güney Kıbrıs’ın Ortak Savunma ve Güvenlik Politikasına dahil olması, ikili işbirliğinin daha da ileriye götürülmesi gibi konuların ele alındığını, bu durumun da siyasilerin yokluğunu daha da ciddi kılan bir durum olduğunu belirtti.

AKEL, Savunma Bakanı Savvas Angelidis’i, konu hakkında izahat vermeye, bu görüşmeden haberdar olup olmadığı, haberdar ise neden siyasi liderliğinin mevcudiyetini gerekli kılmadığı gibi soruları yanıtlamaya çağırdı.

Haravgi gazetesi (gazete olarak) Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis’i AKEL’in sorularını yanıtlamaya çağırdı.

Bu arada, Angelidis, görüşmenin oluşumundan değil ama görüşmeden haberdar olduğunu, İngiliz Yüksek Komiseri’nin görüşmede yer alacağını bilmediğini söyledi.

Angelidis açıklamasında ayrıca, gündemde siyasi nitelikte konuların bulunmaması nedeniyle Bakanlığından bir temsilcinin görüşmede yer almasına gerek duyulmadığını belirtti.

Kaynak:TAK



Benzer Haberler

Anneler Günü Ercan Havalimanı’nda da kutlandı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’in gündeminde iki yasa tasarısı bulunuyor

TAK

Kibrit “Neyi kutluyoruz? Halen daha anlayamadık ve farkında olamadık mı?”

TAK

Hemşireler, Lefkoşa’da “Hemşireyi Fark Et” sloganıyla yürüdü

TAK

BM Filistin Raportörü “Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor”

AA

NASA’ya Boeing uyarısı: “Felaket riski var”

NTV