FeaturedKIBRIS

“Ahmet Ünsal’ın dediklerini tasvip etmiyorum”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın dediklerini tasvip etmediğini ve Ünsal ile ilgili soruşturma açıldığını kaydetti.

Ahmet Ünsal’ın atanmış bir memur olduğunu ve açılan soruşturma neticesinde göreve devam mı edecek alınacak mı belli olacağını vurgulayan Taçoy, muhalefetin eleştirilerini “kürsüden halka oynanan bir oyun” olarak niteledi.

-Besim: “Ünsal için gereğinin yapılmasını bekliyoruz”

CTP Milletvekili Filiz Besim ise “Sağlıkta Güncel Sorunlarımız” konulu konuşma yaptı.

Sağlık konusundan önce Din İşleri Başkanı ile ilgili de konuşan Besim, “KKTC Anayasası’nı bu kadar açık ihlal etmiş, kadın haklarına, gelenek göreneklerimize bu kadar açık saldırmış bir kişi için gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Sağlıkta ise uzun zamandır sistemsel ve yapısal sorunlar yerine günlük sorunları konuştuğunu ve bundan duyduğu üzüntüyü dile getiren Besim, acil servislerde yaşanan sorunlardan bahsetti. Acil servislerde yeni mezun olmuş pratisyen hekimlerin çalıştığını söyleyen Besim, buralarda uzman hekimlerde hizmet alınması önerisinde bulundu.

Acil Durum Hastanesi’nin daha iki yılda rutubet aldığını, lağım koktuğunu ve Hastanede tabandan tavana yarıklar oluştuğunu söyleyen Besim, bu konuda bilgi talep etti. Besim ayrıca, insan kaynaklarının doğru kullanılmadığı eleştirisinde de bulundu.

İlaç eksikliği konusunda Sağlık Bakanı’ndan bilgi isteyen Filiz Besim, bu konuda ciddi endişeleri olduğunu dile getirdi.

Besim konuşmasında, Kalkanlı Yaşam Evi’nin teşkilat yasasının yapılmasını ve tıptaki uzmanlıkların altındaki branşlarla ilgili mevzuatın yapılmasını istedi.



Benzer Haberler

En çok yağış Balıkesir’de kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da yarın “Onur Yürüyüşü” var

TAK

“Toplu gelen cezalarla ilgili taksit imkanı yaratacak mısınız?”

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’nin üzerinde! (16 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava açık ve az bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA