CoronavirüsFeaturedKIBRIS

‘Açılma zamanı için bürokratlar çalışıyor’

Meclis’in koronavirüs konusunu ele aldığı toplantısında konuşan Başbakan Ersin Tatar, “Açılma zamanı için bürokratlar çalışıyor” dedi.

Tatar, bir gün borçlanmaya gidilecekse gidilebileceğini ama önce önlerini görmeleri gerektiğini kaydederek, sektörlerin ne zaman açılabileceği konusunda ilgili bakanlıkların planlama ve programlama üzerinde çalıştığını belirtti. Tatar, sabahlara kadar çalışan bürokratların emeğinin göz ardı edilmemesini istedi.

Doğru zamanda, doğru planlamayla iç borçlanmaya gidilebileceğini, bunu yaparken de piyasalara güven verilerek paranın geri ödeneceğinin gösterilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Tatar, hemen borçlanmanın, güvensizlik vererek ve sistemi bozucu etki göstereceğini anlattı.

Tatar, bu süreçte danışmanlardan da yararlandığını kaydederek doğru zamanda doğru kaynak yaratarak süreci aşmak ve borçları geri ödeyebilmek için çalıştıklarını belirtti.

Ombudsman’ın raporuna konu olan kurullardan, danışman olarak yararlandıklarını belirten Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nın ekonomik konulardaki önerisiyle ilgili mektup kendilerine ulaşmadan basınla paylaşılmasını eleştirdi.

Başbakan Ersin Tatar, bu süreçte halka ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Tatar, Meclis’teki konuşmalardan mesajı aldığını, gerekli değerlendirmeleri yaparak süreci yürüteceklerini belirtti.

(TAK)


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK