FeaturedKIBRIS

AB’den yiyecek ve içecek hizmetleri sektörüne destek programı


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ekonomik destek paketinin bir parçası olarak, yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründeki şahıs, mikro ve küçük işletmelere yönelik destek programı ”İşletmelere Can Suyu Desteği” açıldı.

Toplam bütçesi 3 milyon Euro olan bu ilk destek programı, COVID-19 salgınının yarattığı etki sebebiyle yaşanan olası nakit akışı sorunlarının aşılmasına yardımcı olmak için uygun işletmelere 18.000 TL’ye kadar finansal destek sağlayacak.

Yapılan açıklamaya göre,

Destek programı, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve Northern Ireland Cooperation Overseas (NI-CO) tarafından yürütülen ”İnovatif Girişimcilik ve Diyalog” Projesi kapsamında, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR) ile iş birliği halinde yönetilecek.

Finansal destek programı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve COVID-19 salgınının Kıbrıs Türk toplumunda yarattığı daha geniş kapsamlı sosyo-ekonomik etkilerin giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan ekonomik destek paketinin bir parçasıdır. Söz konusu ekonomik destek paketinin temel odak alanları arasında, mikro işletmelerin yanı sıra, küçük ölçekli sanayi işletmelere destek, enerji verimliliği girişimi ve diğer farklı projeler yer alacaktır. Bu bağlamda, yerel iş gücünün beceri düzeyinin artırılmasının yanı sıra, yerelde inovatif ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesi yoluyla ekonomik kalkınmanın sağlanması ve daha fazla iş imkanlarının yaratılması amaçlanacak.

3 milyon Euro tutarında bütçeye sahip ilk finansal destek programı ise, ekonominin yeniden canlandırılmasına destek olacak ve normalde kendi ayakları üzerinde durabilecek şahıs, mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmalarını engelleyecektir. Finansal destek programı,  KTEZO veya KTTO veya RES-BİR üyesi olan, en fazla beş [5] çalışana sahip (Direktör(ler) dahil) ve başvuru koşullarını yerine getiren tüm şahıs, mikro işletme ve KOBİ’lere açıktır.

Başvuru çağrısı 1 Eylül 2020 – 16 Eylül 2020 tarihleri arasında (Kıbrıs saatiyle 15:00’e kadar) açık olacaktır. Yalnızca www.isdestek.eu adresinde bulunan Online Başvuru Formu doldurularak yapılan başvurular kabul edilecektir.

Program hakkında daha fazla bilgi www.isdestek.eu adresinde mevcuttur.






Benzer Haberler

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Ukrayna konferansının sonuç bildirisi açıklandı “Barışa ulaşmak tüm tarafların katılımını gerektirir”

NTV

Ukrayna Barış Zirvesi sona erdi

AA

Saldırılar bayramda da devam etti, Gazze’de can kaybı 37 bini aştı

AA

Polonya-Hollanda maçı öncesi gerginlik: Alman polisi bir kişiyi vurdu

NTV

AKEL “Kıbrıs sorunundaki durağanlık tehlikeli”

TAK