CoronavirüsFeatured

ABD Kıbrıs Büyükelçisi, sağlık alanında iki toplumun işbirliğini değerlendirdi

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber, Kıbrıs haber Ajansı, KHA’ya yaptığı açıklamalarda, “her iki toplumda da sağlık alanında çalışanlar arasındaki işbirliği güçlendirilirse bu zor bir durumda başarılan ve beklenmeyen bir gelişme ve aynı zamanda yeniden birleşecek bir Kıbrıs’ta kayda değer bir örnek olacak”dedi.

“Önümüzdeki haftalarda uluslararası işbirliği yönünde daha çok çağrı bekliyoruz ve ABD mümkün olan her şeyde yardımcı olmaya hazırdır” diyen ABD Kıbrıs Büyükelçisi, sağlık alanındaki profesyoneller arasında daha çok işbirliği olması umudunu dile getirdi. Salgının tüm Kıbrıs’ta daha çok işbirliği fırsatı yaratıp yaratmadığı sorusuna Garber, Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Mustafa Akıncı’nın virüsle ortaklaşa mücadele kararlılığını dile getirmelerini ve iki toplumlu Sağlık Teknik Komitelerinin çabalarını selamlayarak yanıt verdi.

Büyükelçi Garber, “Kıbrıs’ta sağlık profesyonelleri mükemmeldir ve onlara saygı duyuyoruz. Eğer her iki toplumda da sağlık alanında çalışanlar arasındaki işbirliği güçlendirilirse bu zor bir durumda başarılan ve beklenmeyen bir gelişme ve aynı zamanda yeniden birleşecek bir Kıbrıs’ta kayda değer bir örnek olacak” dedi.

Büyükelçi ABD’nin, Kıbrıs’taki iyi insanların yardımı ve nesiller arasındaki dayanışmayla bu fırtınanın aşılacağına ve krizden daha güçlü çıkacaklarına inandığını söyledi.

CNA

 

 


Benzer Haberler

257 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Ailesini aramak için ödünç aldığı telefonu vermeyen şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Narenciye bahçesinde iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

4 kişi yaralandı, 3 sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Arif Akkeleş’in ölüm sebebi açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK