FeaturedKIBRIS

ABD ile Güney Kıbrıs kara paranın önlenmesi için işbirliği anlaşması imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Güney Kıbrıs arasında dün, yasadışı faaliyetlerden elde edilen gelirin aklanmasının önlenmesine yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

Fileleftheros gazetesi, bir yıl kadar önce, ABD ile İngiltere tarafından Kıbrıslı Rum şirketlerine yaptırım uygulanmasının ardından, Kıbrıs’ın ABD ile işbirliği anlaşması imzalanacağını duyurduğunu, bu anlaşmayla, yasadışı faaliyetlerden elde edilen gelirin aklanmasıyla mücadele edilmesinin ve Kıbrıs’taki Rus çıkarlı şirketlerin, ülkeyi kullanarak yaptırımları baypas etmesinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini yazdı.

Gazete, ABD Maliye Bakanlığı’nın yetkili kurumları tarafından önceki gün açıklanan son tedbirler öncesinde, ABD ile Kıbrıs arasında uzlaşı sağlandığını kaydederken, ABD Büyükelçisi Julie D. Fisher’ın da sosyal medya hesabından hem yeni yaptırım paketini açıkladığını, hem de Kıbrıs ile yapılan işbirliğinin, yaptırımlardan kaçmak isteyenlerin önüne geçilmesini sağlayacağını ifade ettiğini belirtti.

Öte yandan Alithia gazetesi ise, yeni bir şirketin yaptırımlar listesine dahil edilmesinin, ABD ile sözkonusu anlaşmanın imzalanması zorunluluğunu doğurduğunu ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in bu yöndeki talebinin kabul edilerek, anlaşmayla ilgili resmi açıklamanın dün yapıldığını yazdı.

Gazete, ilerleyen günlerde Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Kıbrıs Rum polisi arasında karşılıklı anlayış memorandumu da imzalanacağını ve bu memorandumla iki ülkenin hukuk sistemi arasındaki işbirliğinin de resmiyet kazanacağını kaydetti.

Haberde, yeni şirketin ise Igor Rudan’ın sahibi olduğu “Tokentrust Holdings Ltd” adlı şirket olduğu ve merkezinin Limasol’da bulunduğu ifade edildi.


Benzer Haberler

Meclis yeni yasama yılına başlıyor

Güneyde Covid-19 tedbirleri bugünden itibaren artırılıyor

Voice Kıbrıs Haber

“Hiçbir kararı bu saatten sonra kabullenmiyor, yasal haklarımızı saklı tutuyorum”

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS’ten etkinlikler konusunda açıklama

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman Personel Dairesi’nin denetimleriyle ilgili açıklama yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu aşı konusunda uyardı

Voice Kıbrıs Haber