FeaturedKIBRIS

Başbakan belediye seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

seçime katılım oranı

Başbakan Tufan Erhürman Haziran’da yapılması planlanan belediye seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erhürman, seçimin normal tarihinde üniversite sınavları olduğunu, o tarihin bir hafta öncesinin de bayrama denk geldiğini ifade ederek, belediye başkanlarının görev süresinin 20 gün kısaltılması taraftarı olmadığını kaydetti.

Erhürman, seçim tarihinin 1 Temmuz Pazar günü yapılmasının kendi şahsi görüşü olduğunu ifade ederek, bu düşünceyi “süreyi 20 gün kısaltmaktansa 1 gün uzatıp 1 Temmuz’da yapmak daha uygun gibi geliyor” şeklinde açıkladı.

Erhürman, kararı Bakanlar Kurulu’nun vereceğini de ifade ederek, önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışma yapılacağını kaydetti.

“Her noktada ittifak anlayışımız olmadı”

Koalisyon hükümetinin seçimlerdeki ittifak süreciyle ilgili de konuşan Erhürman, her noktada ittifak gibi bir anlayış çalışmaları olmadığını ifade ederek, nerelerde kimlerle nasıl ittifak yapabilir diye parti komitelerinin toplandığı kaydetti.

Komitelerin yaptığı çalışmaların olgunlaştığını da sözlerine ekleyen Erhürman, son toplantıyı Başkan ve Genel Sekreterler seviyesinde yapıp, nerede ittifak yapılabileceği şeklinde belirlenmesi gerektiğini kaydetti.



Benzer Haberler

Şampiyon Galatasaray

Voice Kıbrıs Haber

Mersin’de katliam gibi kaza: 10 ölü

NTV

Bodrum açıklarında deprem

AA

Ursula von der Leyen ile Hristodulidis Euromed Rights ve Avrupa milletvekillerinin hedef tahtası

TAK

Ada-Sen’in ilk olağan genel kurulu yapıldı

TAK

Sol Müzik Platformu’nun “Elleri Var Özgürlüğün” isimli albümü yayınlandı

Voice Kıbrıs Haber