FeaturedKIBRIS

Başbakan belediye seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

seçime katılım oranı

Başbakan Tufan Erhürman Haziran’da yapılması planlanan belediye seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erhürman, seçimin normal tarihinde üniversite sınavları olduğunu, o tarihin bir hafta öncesinin de bayrama denk geldiğini ifade ederek, belediye başkanlarının görev süresinin 20 gün kısaltılması taraftarı olmadığını kaydetti.

Erhürman, seçim tarihinin 1 Temmuz Pazar günü yapılmasının kendi şahsi görüşü olduğunu ifade ederek, bu düşünceyi “süreyi 20 gün kısaltmaktansa 1 gün uzatıp 1 Temmuz’da yapmak daha uygun gibi geliyor” şeklinde açıkladı.

Erhürman, kararı Bakanlar Kurulu’nun vereceğini de ifade ederek, önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışma yapılacağını kaydetti.

“Her noktada ittifak anlayışımız olmadı”

Koalisyon hükümetinin seçimlerdeki ittifak süreciyle ilgili de konuşan Erhürman, her noktada ittifak gibi bir anlayış çalışmaları olmadığını ifade ederek, nerelerde kimlerle nasıl ittifak yapabilir diye parti komitelerinin toplandığı kaydetti.

Komitelerin yaptığı çalışmaların olgunlaştığını da sözlerine ekleyen Erhürman, son toplantıyı Başkan ve Genel Sekreterler seviyesinde yapıp, nerede ittifak yapılabileceği şeklinde belirlenmesi gerektiğini kaydetti.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK