FeaturedKIBRIS

Cenevre’den önce belgenin hazır olması gerekir

Güney Kıbrıs Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos KHA’ya yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının, güvenlik ve garantiler konularının tartışmalarına rehberlik edecek olan ortak belgenin, 28 Haziran’dan önce hazır olacağına dair, BM’den yazılı bir güvence aldığını açıkladı.

Belgenin hazır olmaması durumunda ne olacağıyla ilgili bir soruya Papadopulos, “o zaman Cenevre’ye gidemeyeceğiz” yanıtı verdi.

BM Genel Sekterinin Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin hazırlama sorumluluğu üstlendiği belgeyle ilişkili olarak Kıbrıs’la ilgili Konferans tarihinin açıklanmasıyla ilgili bir soruya Sözcü Vekili, “Konferans tarihi belirlendi ve BM Genel Sekreterinin Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türk Liderle New York’ta mutabakata vardıkları gibi, söz konusu belgenin, bu tarihten önce hazır olması gerekir” dedi.

Belge henüz hazır olmadan, neden Kıbrıs Rum tarafının Konferans için bir tarih belirlenmesini kabul ettiği sorusunu Papadopulos,  “çünkü ortak belgenin, 28 Hazirandan önce hazır olacağı konusunda BM’den yazılı güvence aldık” diye yanıtladı.

New York’taki görüşmeden sonra, Sayın Eide’nin, “Kıbrısla ilgili Cenevre ve Mont Pelerin Konferansları sonuçları temelinde, güvenlik ve garantiler konuları tartışmalarına rehberlik edecek, ortak bir belge hazırlanması için, tüm katılımcılar (Konferansa) ile istişarelerde bulunma sorumluluğunu üstlendiğinin açıklandığını hatırlatmakta yarar var.

Papadopulos, BM Genel Sekreterinin Özel Danışmanının hem Cumhurbaşkanı Anastasiades, hem de müzakereci Andreas Mavroyiannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bunun dışında, BM Basın Sözcüsü Alim Sindik, KHA’ya yaptığı açıklamada, “Eide’nin tüm katılımcılarla günlük bazda, sürekli temaslarda bulunduğunu ve Konferans hazırlıklarının iyi bir ilerleme sağlamaya devam ettiğini” söyledi.  

 

Kaynak: CNA



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber