FeaturedKIBRIS

AP Üyesi Kızılyürek, Türkiye raporunda Kıbrıslı Türklere gönderme yapıldığını belirtti


Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporunda, Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki girişimleri yüzünden Türkiye’nin eleştirildiğini belirtti.

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızılyürek, raporda iki devletli çözüm politikasının hayal kırıklığına yol açtığının ifade edildiğini kaydetti.

Raporda, Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki bölgeli federasyon temelinde çözülebileceğinin belirtildiğine işaret eden Kızılyürek, taraflara Crans Montana’da kaldıkları yerden müzakerelere devam etme çağrısı yapıldığını dile getirdi.

Raporda, Kıbrıs sorununun çözümü ile AB müktesebatının adanın kuzeyinde de uygulamaya gireceğinin ifade edildiğine işaret eden Kızlıyürek, Kıbrıs Türk toplumuna da gönderme yapıldığını ve Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumunun demokratik güçleriyle yakın ilişki içinde olmasının önemine değinildiği vurguladı.

Kızılyürek, federal çözüme inanan Kıbrıslı Türklerin, AB ile daha yakın ilişkiler kurmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Mağusa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Voice Kıbrıs Haber

Başbakan Üstel, Hayvancılar Birliği heyetiyle görüşüyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın yer yer sağanak yağmur bekleniyor

TAK

Başbakan Üstel: “İthal etle ilgili karalamalar bizi caydıramaz”

Voice Kıbrıs Haber

Eylem sona erdi…Hayvan üreticileri, Ünal Üstel ile görüşecek

Voice Kıbrıs Haber

KHK İdari İşler ve Sicil İşleri Müdürlüğü’ne Evren Zeki Gücel atandı

TAK