FeaturedKIBRIS

AP Üyesi Kızılyürek, Türkiye raporunda Kıbrıslı Türklere gönderme yapıldığını belirtti

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporunda, Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki girişimleri yüzünden Türkiye’nin eleştirildiğini belirtti.

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızılyürek, raporda iki devletli çözüm politikasının hayal kırıklığına yol açtığının ifade edildiğini kaydetti.

Raporda, Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki bölgeli federasyon temelinde çözülebileceğinin belirtildiğine işaret eden Kızılyürek, taraflara Crans Montana’da kaldıkları yerden müzakerelere devam etme çağrısı yapıldığını dile getirdi.

Raporda, Kıbrıs sorununun çözümü ile AB müktesebatının adanın kuzeyinde de uygulamaya gireceğinin ifade edildiğine işaret eden Kızlıyürek, Kıbrıs Türk toplumuna da gönderme yapıldığını ve Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumunun demokratik güçleriyle yakın ilişki içinde olmasının önemine değinildiği vurguladı.

Kızılyürek, federal çözüme inanan Kıbrıslı Türklerin, AB ile daha yakın ilişkiler kurmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber