KIBRIS

37 Yıl sonra ziyaret etti

7 Ağustos 1980 tarihinde denizden çıkardığı tarihi Artemis Heykeli’ni Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne teslime eden İtalyan Sergio Galoni, heykeli görmek için ülkemize geldi

İtalyan Sergio Galoni 37 yıl önce, 7 Ağustos 1980 tarihinde ülkemize tatil için geldiği Salamis Bölgesi’nde bulduğu Efes Artemis Heykeli’ni görmek için ülkemize geldi.

1980 yılında ülkemize turist olarak gelen İtalyan Sergio Galoni Artemis Heykeli’ni Salamis Bölgesi’nde denizden bir rastlantı sonucu çıkarmış ve tesadüf eseri aynı yerde bulunan dönemin Eski Eserler ve Müzeler Dairesi arkeoloğu Tuncer Bağışkan tarafından teslim alınmıştı.

Heykel, önce Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından teslim alınmış, daha sonra da Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nde sergilenmeye başlamıştı.

Eşi ile geldi, gururlandı

Geçtiğimiz günlerde eşi ile birlikte ülkemize tatil için gelip Artemis Otel’de konaklayan İtalyan Sergio Galoni otel yetkililerinden Artemis Heykeli’nin nerde olduğu konusunda bilgi talep etti.  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’ye ulaşan otel yetkilileri Artemis Heykeli ile ilgili gerekli bilgileri almasının ardından, Sergio Galoni’yi ve eşi Artemis Heykeli’nin bulunduğu Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ne götürüldü. İtalyan çifti, daire müdürü Fuat Azimli karşıladı.

İlk olarak Artemis Heykeli’nin bulunduğu seksiyonu ziyaret eden Sergio Galoni ile eşi heykeli denizde ilk gördüğünde amforaya benzettiğini ancak çıkardığı zaman heykel olduğunu gördüğü zaman çok heyecanlandığını belirtti.

Müzeyi gezdi

Daha sonra Müzenin geriye kalan tüm seksiyonlarını Daire Müdürü Fuat Azimli eşliğinde gezen Sergio Galoni ve eşine ülkemizin eski eserlerini tanıtıcı kitap ve broşürler hediye edildi


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber