FeaturedKIBRIS

Akıncı’dan siyasi partiler ile yoğun görüş alışverişi

siyasi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Konferansı’nın dünkü çalışmalarının tamamlanmasının ardından, İsviçre’de bulunan siyasi parti lider ve temsilcileri ile bilgilendirme toplantılarına devam etti.

Konferans çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılıp görüş alışverişinde bulunulan dünkü toplantıda Müzakereci Özdil Nami ve Sözcü Burcu da hazır bulundu. Toplantıya, Kıbrıs Konferansı nedeniyle Crans-Montana’da Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP Milletvekili Armağan Candan, TDP Milletvekili Zeki Çeler, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Kudret Akay ve UBP temsilcisi Oğuzhan Hasipoğlu bulundu.

Akıncı, sabah toplantısı sonrasında da temaslarda bulundu

Cumhurbaşkanı Akıncı dün sabahki toplantı sonrasında verilen arayı görüşmeler yaparak geçirdi. Akıncı, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve müzakere heyeti üyeleriyle bir araya geldi.

Akıncı, öğleden sonraki oturum öncesinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.

Siyasi partiler ile yoğun görüş alışverişi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Konferansı toplantılarındaki gelişmelere bağlı olarak gerek müzakere heyetiyle, gerekse siyasi parti başkanlarıyla yoğun görüşmelerde bulundu.

Tarafların askıda kalan konulara ilişkin öneri paketleri sunması sonrasında ikili görüşmelerin yoğunlaştığı son iki gün içinde Cumhurbaşkanı Akıncı, Crans-Montana’ya geldiği günden beri sürekli görüş alışverişinde bulunduğu TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk siyasi parti başkanlarıyla çeşitli görüşmeler yaptı.

Bazılarında TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıların ilki, ilk gün çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından akşam yemeğinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Akıncı, siyasi partilerle ikinci toplantısını, tarafların tüm konuları paket halinde ele almayı kabul ettiği üçüncü günün akşamı yaptı. Akıncı ve Çavuşoğlu, gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantının ardından bir araya geldiği Denktaş, Ertuğruloğlu ve siyasi parti temsilcilerine bilgi verdi.

Siyasi partilerle hafta sonu da değerlendirmelerde bulunan Akıncı, tarafların bir önceki gece sunduğu öneri paketlerini değerlendirmek amacıyla siyasi partilerle değerlendirme toplantısı yapmıştı.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber