FeaturedKIBRIS

Müzakereler başka, enerji politikası başka

ABD’de bulunan DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve enerji konularını görüştüğü ve muhataplarına “müzakereler başka, enerji politikası başka” dediği haber verildi.

Fileleftheros, “Kıbrıs’ta Ne Garantiler Ne Yabancı Asker” başlıklı haberinde Neofitu’nun bu görüşmelerinde “Güvenlik ve Garantiler, Türkiye’nin tek yanlı müdahale hakkının kaldırılması ve Türk askerlerinin çekilmesi gereği” şeklindeki bilinen Rum tezleri üzerinde yoğunlaştığını yazdı.

Habere göre “Bir Avrupa devletinin ne üçüncü ülkelerin garantilerine ne de yabancı askerlere ihtiyacı vardır. Kıbrıs Rum tarafı Cenevre konferansına  Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulma iradesiyle gidiyor” diyen Neofitu, enerji konusundaysa “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji politikası  Kıbrıs müzakerelerinden bağımsızdır ve egemenlik haklarını kullanarak normal şekilde ilerliyor” dedi.

Gazete Neofitu’nun ABD Dışişleri ve Avrupa ile ilişkiler müsteşar vekili John Heffern, Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Jonathan R. Cohen, Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs ofisi şefi  Larina Konold ile, ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Kathleen Doherty eşliğinde ayrı ayrı görüştüğünü yazdı.

Habere göre “Meclis Maliye Komitesi Başkanı” sıfatı ile de Amerikalı Milletvekili ve ABD Kongresi Kıbrıs Grubu  üyesi Gus Bilirakis ile de görüşen Neofitu “Peterson Institute for International Economics” yetkilileriyle de ekonomi konularını görüştü.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber