Spor

3 günlük Sokak Basketbolu Turnuvası düzenleniyor

Girne Belediyesi’nin Yaz Tatili Çocuk ve Gençlik Atölyeleri kapsamında, Girne Belediyesi ve Akdeniz Spor Birliği
organizasyonu, Leymosun Kültür Vakfı, TOL-DTB Amatör Kadın Takımları işbirliğinde, sponsor kuruluşların katkılarıyla, Girne’de 3 günlük Sokak Basketbolu Turnuvası düzenleniyor.

Girne Kordonboyu’nda yer alacak Sokak Basketbolu Turnuvası dün akşam Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün oyun açılışıyla başladı.

48 takımın katıldığı 7 kategoride gerçekleştirilen turnuvanın ilk gününde 37 maç yapıldı.

Turnuvaya Girneliler büyük ilgi gösterdi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,yıllar önce Girne’de sokak basketbolu turnuvalarının bir gelenek olduğunu anımsatarak , amaçlarının buna yeniden hayat vererek bu turnuvayı geleneksel hale getirmek olduğunu dile getirdi.

Belediye, Leymosun Kültür Vakfı, DTB-Tol Kadın taraftarlar Amatör Futbol Takımları , ve Akdeniz Spor Birliği işbirliğinde gerçekleştirdikleri etkinlikle amaçlarının gençlerin spora olan ilgisini arttırmak ,sokak basketbolunun yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyleyen Güngördü, bu turnuvaya 50’ye yakın katılım olmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı.

Organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür eden Güngördü, amaçlarının gençlerin sporla bağlarını güçlendirerek onları kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan uzak tutmak olduğunu anımsatarak , belediye olarak gençleri kültür sanat ve spora teşvik etmeye yönelik bu tür aktivitelere katkı koymaya devam edeceklerini ifade etti.

Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, DTB-TOL Kadın taraftarlar Amatör Futbol Takımları
öncülüğünde,takımların yıl içinde gerçekleştirdiği maçlardan elde edilen gelirle, Girne Belediyesi ve Akdeniz Spor Birliği işbirliğinde sokak basketbolu turnuvası düzenlediklerini belirterek, amaçlarının gençleri çocukları spora teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

Turnuvaya kadınlar erkekler kategorilerinde,yaklaşık 50 takımda, 9-25 yaş arası gençler,çocuklar ve yetişkinlerin yer alacağını dile getiren Rasımoğlu, turnuvaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Akdeniz Spor Birliği Başkanı Serhat Deniz,birlik olarak amaçlarının daha çok insanı spora teşvik etmek olduğuna vurgu yaparak, bu hedef doğrultusunda ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını anlattı.

Sokak Basketbolu konusunda var olan eksikliği gidermek için, Girne Belediyesi, Leymosun Kültür Vakfı , DTB-TOL Kadın Taraftarlar Amatör Futbol Takımları ve sponsor kuruluşların katkılarıyla, 200 sporcu 50 takımın katılacağı 3 günlük bir turnuva düzenlediklerini belirten Deniz,organizasyona katkı koyan herkese teşekkür etti.

DTB-TOL Kadın Taraftarlar Amatör Futbol Takımı Organizatörü Özlem Ratip Ferhatoğluları, DTB-TOL Kadın Taraftarlar Amatör Futbol Takımının bu yılki sosyal sorumluluk projelerinin, gençlere spora teşvik ederek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu anımsatarak, takımların yıl içinde yaptığı çeşitli etkinliklerden elde edilen gelirin, gençlere yönelik bu gibi organizasyonlarda kullanılacağını ifade etti.

Sokak Basketbolu turnuvasının çeşitli ihtiyaç ve hediyelerine sponsor olduklarını ifade eden Ferhatoğluları, yaz döneminin son etkinliği olan sokak basketbolu turnuvasının ardından ilerleyen aylarda,benzer etkinliklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Turnuva bugün de 40 maçla devam edecek.

31 maçın yapılacağı yarın ise, yarı finaller, üçüncülük, dördüncülük ve final karşılaşmalarıyla birlikte turnuva sona erecek.

(BRT)


Benzer Haberler

Buse Savaşkan İspanya’da birinci

Voice Kıbrıs Haber

3. Mehmet Alptürk Anı Rallisi yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber