FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

2018’de Premium Suv Segment Lideri Yine Borusan Oto Kıbrıs!

Borusan Oto Kıbrıs Ltd. Ülke Müdürü Özden Mehmed Voice Of The Island’a konuşarak, 2018’in kendileri için nasıl geçtiğini anlattı. Geçtiğimiz yıl gibi bu yılın da her şeye rağmen Premium suv segment liderliğiyle tamamlandığına dikkat çeken Mehmed, kampanyalarının devam ettiğini vurguladı.

Mehmed: Piyasanın daralmasına rağmen bu bir büyük bir başarı

“Geçen sene bizim Premium Segment Liderliğimizle tamamlanmıştır. 2018’de de bizim Premium suv segment liderliği hedefimiz bulunuyor. Segment liderliği hedefi derken Premium suv segment liderliğinden bahsediyoruz. Mehmed, bu yıl yüzde 30’luk bir daralma olmasına rağmen segment liderliklerini korumayı başardıklarını belirtti. Bunu korurken en büyük etkenlerin bir tanesi Jaguarın yeni bir suv modelinin bulunması olduğunu ifade eden Mehmed, Jaguar E-Pace’in klasmanını mart ayında yaptıklarını dile getirdi. Bunun sayesinde yaklaşık 20 tane E-Pace sattıklarını söyleyen Mehmed, Jaguar satışlarının 25 adet olduğunu belirtti. Jaguar satışlarının 78 tane Land Rover ile birleşince 103 adet satışlarının olduğuna dikkat çeken Mehmed, “Bu da bizim toplam pazarın yüzde 42,6’sının bizde olması demek oluyor. Bizim en yakın rakibimiz yüzde 34’tedir. Bizim halen daha segment liderliğimizi korumamız bütün piyasanın yüzde 40 daralmasına rağmen çok iyi bir başarı oluyor” dedi.

“2018 son 10 yılın en zor senesiydi”

2018’in son 10 yılın ne zor senesi olduğunu dile getiren Mehmed, kendileri için iyi başlayan bir sene olduğunu, yeni modellerinin çıkacağını kaydetti. Geçtiğimiz sene yaklaşık 107 araç sattıklarını belirten Mehmed, bu sene 140 araç hedefini koyduklarını söyledi. An itibariyle 103 araba sattıklarını ve geçen seneye eş bir durumda seneyi kapatacaklarını kaydeden Mehmed, kendileri için bir fark olmamış olacağını vurguladı ve “Ancak satış hızının düşmesiyle tam olarak hedefimize ulaşamadık. Bu en azından bir başarıdır. Geçen seneyi tutturmak. Diğer marka ve şirketler bunu başaramadı” dedi.

“Kampanyalar devam ediyor”

Şu an devam eden kampanyalarının içerisinde devletin yaptığı kur indirimi kampanyasının bulunduğunu ifade eden Mehmed, bu kampanyada son 10 araçlarının kaldığını söyledi. Kur indirimli araçlarda hem Borusan indirimi hem de devletin sağladığı indirimlerin olduğunu dile getiren Mehmed, kur indirimli araçlarda yüzde 20’ye kadar indirimlerin mevcut olduğunu ancak bu kampanyanın 31 Aralık’ta biteceğini söyledi.

Mehmed, “Sadece kur indirimli olmaması için biz bütün stokumuza bunu yaydık. Sadece Borusan indirimi de yapıyoruz. Yıl sonu olması dolayısıyla yüzde 10 plus indirimi de yapıyoruz. Müşteriye daha iyi bir indirim oranı verip cazip bir fiyata inanılmaz fırsat sunuyoruz” dedi.

“Yeni yılda yeni model de var”

Yeni yılda ilk 3 ayda kalan araçların daha uygun fiyata satılması için kampanyalarının olacağını belirten Mehmed, “Bu kampanyalarımız devlet destekli olursa çok daha iyi olacak. Şu an devletle yakın çalışmamız vardır, devlet onay verdiğinde daha iyi indirimlerle satabileceğiz. Yeni model olarak ise yeni Range Rover Evoque modelimiz var şubat ayında gelecek. 2011 yılında çıkan ilk kasanın, ilk kez kasa değişimine gidilen bir modelidir. Şubat-Mart gibi lansmanımız da olacak. Bu model ile ilgili de beklentimiz büyük” şeklinde konuştu.

Voice Of The Island-2018


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK