DÜNYA

2018 Yılının En Önemli 9 Keşfi

1.Dünyanın Bilinen İlk Çizimi

İnsanlar tarafından yapılan ilk çizimin kalıntıları Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’daki Blombos Mağarası’nda bulundu. Çizim, yaklaşık 73.000 yıl öncesine aittir. Altı ayrı çizginin çapraz kesişimiyle oluşturulan üç kırmızı çizgi resmedilmiştir. Bu çizimler, Afrika, Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki benzerlerinden yaklaşık 30 bin yıl daha eskidir.

 2.En Eski Enkaz Gemisi Karadeniz’de

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyılarında 2.400 yılından daha eski bir Yunan ticaret gemisi bulundu.

3.Peru’daki Nazca Medeniyeti‘ne Ait yeni Çizgiler

Uzay Arkeolojisi ve hava drone teknolojisinin gelişmesiyle arkeologlar Peru’daki 50 yeni Nazca ve Paracas’a ait çizgiler keşfetti. Keşfedilen çizgilerin bir kısmının Nazca kültürüne ait olduğu bilinmesine rağmen; birçok antik çizginin ve geoglifin MÖ 500 ile MS 200 kadar geldiğine ve Paracas ve Topara kültürünü anlamak için çok önemli olduğuna inanılmaktadır.

4.Altın Yaldızlı Mumya Maskesi

Tübingen Üniversitesi’nden araştırmacılar, Mısır Saqqara’daki bir rahip mumyasının üstünde altın yaldızlı maske buldular. MÖ 664-404 tarihlerine aittir.

5.İtalya Cumae’de Keşfedilen Boyalı Mezar

Arkeologlar, Tiren Denizi üzerinde, Napoli’nin 25 km batısındaki Cumae antik kentinde volkanik bir taş olan tüften yapılmış bir dizi tonozlu mezar odasını keşfettiler.

6.Tarımdan 4 Bin Yıl Öncesine Ait Ekmek

Ürdün’ün kuzeyindeki bir arkeolojik alanda araştırmacılar, 14.400 yıl önce avcı-toplayıcılar tarafından pişmiş bir gözleme fırınının kalıntılarını keşfetmişlerdir.

7.Depremle Birlikte Gün Yüzüne Çıkan Aztek Piramidinin İçindeki Tapınak

7.1 büyüklüğünde bir deprem, Meksika’daki Cuernavac’taki Teopanzolco piramidinin altındaki yağmur tanrısı Tláloc’a adanmış antik bir tapınağın keşfedilmesine yol açtı. Antropoloji ve Tarih Enstitüsü (INAH) araştırmacıları, depremin piramide verdiği zararı değerlendirmek için radar araştırmaları yaptı ve piramit içinde 6 x 4 metrelik bir tapınak bulduklarını dile getirdi.

8.Pompei’deki Vezüv Yanardağı’nın Patlamasından Kaçan Kişi

Kaçan kişinin taş bir bloğun altında kaldığı ve ezildiği belirlenmiştir.

9.Bassetki’nin çivi yazısı tabletleri Mardaman kentinin yerini gösteriyor

Tübingen Üniversitesi’nden arkeologlar tarafından bulunan Asur yazılarının tercümesi tarihte unutulan bir yeri açığa çıkarmıştır: Kil tabletlerinin bulunduğu yer -Bassetki, Irak’ta Kürdistan Özerk Bölgesi’nde-, Mardaman’ın antik kraliyet şehri gibi görünüyor.

 

(gorgondergisi)

 

 



Benzer Haberler

Dünya genelinde yerinden edilen kişi sayısında rekor: Alarm verici yeni seviyelere ulaştık

AA

Brezilya’da acı bilanço artıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kardeşini kurtarmak için timsaha yumruk atan kadına Kral Charles’tan ödül

Voice Kıbrıs Haber

Fransa’da seyir halindeki uçağa yıldırımın düştüğü an fotoğraflandı

TAK

İngiltere Kralı 3. Charles, askeri görevini Galler Prensi William’a devretti

TAK

Apophis Dünya’nın çok yakınından geçecek: Bilim insanları tarih verdi!

NTV