FeaturedKIBRIS

119 köyün harita yenileme çalışmaları tamamlandı

Doğancıda arazi sahiplerinin fiili kullanımları ile harita ölçümlerinde yapılan tespitler arasındaki yaşanan uyuşmazlıkların giderilmesi için bölgeye giden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonucunda, mevcut fiili kullanımlar ile yapılan ölçümler neticesinde ortaya çıkan gerçek tespitlerin bölge halkında yaşattığı memnuniyetsizliğin giderilmesi için ortak bir fikir birliğine varıldı.

Bu doğrultuda önümüzdeki hafta hem pilot bölge uygulamaları ile yerinde ölçümlerin köylüye izah edilmesi, hem de hudut tespitlerinde yaşanan ihtilafların çözülebileceği kriterler karşılıklı konuşularak uzlaşıldı.

Bakan Baybars’ın -bölgeye ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade eden Doğancı sakinleri,  Baybars’ın gösterdiği ilgiden ve sunduğu çözüm önerisinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu arada, ülle çapında  başlatılan çalışmalar kapsamında 119 köyün harita yenileme çalışmaları tamamlandı. 121 köy ve mahallenin haritalarının yenilenmesi için de çalışmalar halen sürüyor.

 


Benzer Haberler

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber