DÜNYA

Zirveye damga vuran bakış

Genç iklim aktivistleri, dünya liderlerinden iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını artırmalarını isteyerek aksi takdirde tekrar seçilemeyecekleri uyarısında bulundu. Zirvenin ilk gününe BM Genel Sekreteri Guterres’in konuşması sırasında iklim konusunda sembol isim olan 16 yaşındaki Greta Thunberg tavrı damga vurdu.

İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 700 genç iklim aktivisti, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’nin ilk gününde bir araya geldi.
Dünyanın birçok ülkesinden zirveye katılan genç iklim aktivistleri, iklim değişikliğiyle mücadele için değişim talep etti.
Aktivistler, liderlerin iklim politikalarında ”radikal değişiklikler” yapma yükümlülüğü taşıdığına dikkati çekti.
Liderlerden, iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını artırmalarını isteyen aktivistler, aksi takdirde tekrar seçilemeyecekleri uyarısında bulundu. Aktivistler, “koltuklarını korumaları için” liderlerden değişim yapmaları çağrısında bulundu.
Aktivistlerle zirvede bir araya gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise gençlerin iklim duyarlığının, iyimserliğini artırdığını belirterek, “Çözüm mümkün, teknoloji sizin yanınızda. İhtiyacımız olan şey siyasi irade.” dedi.
Guterres, kendi jenerasyonunun “iklim krizinin” ciddiyetini kavramakta başarısız olduğuna dikkati çekerek, “Değişim için sizler zorlayabilirsiniz. Dün milyonlarca genç sokaklara çıktı, gerçek gücünüz var ve hayır kelimesini cevap olarak kabul etmeyeceksiniz. Sizlerin mesajını liderlere ileteceğime söz veriyorum.” diye konuştu.


Benzer Haberler

GTA 6’nın çıkış tarihi belli oldu

Voice Kıbrıs Haber

İki büyük kara deliğin birleştiği tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

28 yıl komşunu evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

AA

Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü

AA

Gazze’de can kaybı 35 bin 233’e çıktı

TRT