FeaturedKIBRIS

16. Zeytin Festivali Cuma günü başlıyor

Girne Belediyesi’nin Zeytinlikte düzenlediği 16.Girne Zeytin Festivali, 6-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Girne Belediyesi, 6-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 16’ncı Zeytin Festivali ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyesi Ali Tektan ile Burcu Başay Karakaya ileZeytinlik Muhtar Vekili Ahmet Esenboğa Kıbrıs Türk Karikatürcüler Birliği Başkanı Musa Kayra ve belediye çalışanları katıldı. Toplantıda festival programı açıklandı.

GÜNGÖRDÜ: TARİHİ BİNAYI KENTE KAZANDIRDIK

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, basın toplantısına ev sahipliği yapan ve belediye  tarafından  sanat galerisine dönüştürülen eski trafo binası hakkında  katılımcılara bilgi verdi. Nidai Güngördü, yıkılarak  otopark yapılması düşünülen tarihi  binayı, kent yaşamına ve sanata kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, galerinin beycanlar bölgesinin çehresinin değişmesine önemli katkı yapacağına inanç belirtti.

ÖZDEMİR ERDOĞAN KONSER VERECEK

Nidai Güngördü, zeytin ve yan ürünleri yanında Girne’nin turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenlemekte oldukları zeytin festivalinin bu yıl 15’sini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, fesitvalin en önemli etkinliklerinden birinin ise 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası  Zeytin Karikatürleri Yarışması olduğunu ifade etti.

Nidai Güngördü, festival kapsamında seminerlerin düzenlenmesiyle ağaçların korunması hakkında farkındalık yaratıldığını ifade ederek, festival programı hakkında da bilgi verdi. Güngördü, çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında Türkiye’den kardeş şehir olunan belediyeler, Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması’na katılanlar ve Almanya’nın Bingen kentinden misafirlerin bu yılki festivale katılacağını ve finalin Özdemir Erdoğan konseriyle yapılacağını kaydetti.

KAYRA: FESTİVAL KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIYOR

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Birliği Başkanı Musa Kayra ise dernek olarak, zeytin festivali kapsamında, dünya karikatür camiasında bir marka haline gelen Uluslararası Zeytin Karikatürleri yarışmasını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. Musa Kayra, Girne Belediyesini, hayata geçirdiği  sanat galerisi için kutlayarak, Zeytin Festivalinin, Kıbrıs kültürünü  geleceğe  taşıyacak önemli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi.

FESTİVAL PROGRAMI

Girne Zeytin Festivali, 6 Ekim Cuma günü saat 17:30’de Ramadan Cemil Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 19:00’da Zeytinlik Köyü Festival Alanında açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve stantlar gezilecek. İtalya Slience Tiyatro meydan gösterisi ve Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisiyle sürecek festivalde daha sonra Grup Otantik ve SOS konser verecek.

7 Ekim Cumartesi

17:00’da Ödüllü Bilardo Turnuvası, 18:00’da Uygulamalı Karikatür Atölye Çalışması, 18:00’da Kordonboyu Atatürk Büstü önünde Almanya Winzertanzgruppe Bingen am Rhein dans gösterisi, 18: 30’da İtalya  Slience Tiyatro meydan gösterisi, 19:00’da

Friends Line Dans Gösterisi, 19:15’te Halk Sanatları Vakfı Dans gösterisi, 19:30’da Lefkoşa Belediyesi Latin Orkestrası konseri, 20:45’te Winzertanz gruppe Bingen am Rhein Dans Gösterisi ve 21.00’da Grup Zirve konseri yer alacak.

8 Ekim Pazar

15.00- 17:00’da Çocuk  ve Gençlik Etkinlikleri, 15:30’da Zeytinli , Zeytinyağlılar  Yemek Yarışması, Girne Belediyesi ‘’ Zeytin ‘’Tenis Turnuvası  Final Karşılaşmaları, 17:00’da Ödüllü Bilardo Turnuvası, 18:00’da Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Küçükler Grubu gösterisi, 18:30’da Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması Sonuçların Açıklanması, 18.45’te Zeytin Karikatürleri Yarışması Ödül Töreni, 19:00’da

Gaü Stangle School Dans Gösterisi, 19:15’te Winzertanzgruppe Bingen am Rhein Almanya dans gösterisi, 19:30’da Yağmur  Özerem  & Band Konseri, 20: 45’te Kuzey Kıbrıs Filipinliler Topluluğu Dans Gösterisive 21:00’da Grup Arabent konseri var.

9 Ekim Pazartesi

18.00’da Zeytin Konulu Seminer, 19: 00’DA Konser

Grup Gramofon konseri, 20:00’da Ali Nesim Anısına  Şiir Dinletisi  20:45’te Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve 21.00’da Pelin & Öldüren Şampanya Grubu konseri yer alacak.

10 Ekim Salı

19:00’da Oksem Halk Dansları Gösterisi, 19:15’te Grup Triple konseri, 20:30’da Girne Belediyesi Tenis Turnuvası ödül töreni, 20:45’te Bilardo Turnuvası ödül töreni ve 21:00’da Özdemir Erdoğan final konseri.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber