FeaturedKIBRIS

Zelenkskiy, Anastasiadis’ten sonra muhalefet partilerinin de tepkisini çekti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodomir Zelenskiy’in Perşembe akşamı Güney Kıbrıs Meclisi’ne telekonferans yöntemiyle yaptığı hitap sırasında Türkiye’ye hiç atıf yapmaması Kıbrıslı Rum Lider  Nikos Anastasiadis’ten sonra muhalefet partilerinin de tepkisini çekti.

Alithia’nın haberine göre DİKO, yayımladığı bildiriyle meclisin, Zelenskiy’in hitap talebini kabul etmekle doğru yaptığını, ancak Zelenski’nin Türkiye’ye ve 1974’te atıf yapmamasından duydukları büyük hayal kırıklığını ifade etmek zorunda olduklarını açıkladı.

EDEK, Zelenski’nin, hitabı sırasında sözde “Türk istilası ve süregelen işgaline atıf yapmak zorunda olduğu” görüşünü ortaya koyarken, DİPA Zelenskiy’in konuşmasının, Kıbrıs Rum halkının beklediği bir konuşma olmadığını belirtti.

Politis, Kıbrıs Rum siyasi partilerinin, Zelenskiy’in, Kıbrıs Rum meclisindeki dinleyenlerini takdir etmek için Türkiye’ye ve 1974’e “Kıbrıs Rum kamuoyunun genel duygularını tatmin etmek için en azından azami diplomatik hassasiyetle değinmesi gerektiği görüşünde birleştiğini yazdı.

Gazete “Kıbrıs’ın gerçeklerinin, gerekli olsa dahi, basit atıflarla değişmesinin beklenmediği” görüşünü ortaya koyan DİSİ’nin, Zelenskiy’in konuşmasında herhangi bir sorun görmediğini yazdı, AKEL’in Zelenskiy’in konuşması sırasında mecliste olmamasını eleştirdiğini yazdı.

Gazeteye göre AKEL de Zelenskiy’in Yunan meclisine hitabı sonrasında “Azov Taburu” militanlarının konuşmalarının yer aldığı video kaydının izlettirilmesinin Zelenski’nin hitabı sırasında Kıbrıs Rum meclisinde hazır bulunmamalarını gerektiren kırmızı çizgileri olduğunu kaydetti.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber