FeaturedKIBRIS

Zaroğlu: Yeminini bozmasını protesto ettim

Yeniden Doğuş Partisi Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Aslı Elder’in Kıbrıs TV’de sunduğu “Haber Dosyası” programına telefonla bağlanarak dün Meclis’te yaşanan gerginliği değerlendirdi.

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, telefonla katıldığı TV programında, sosyal medyada kendisinin ceza davası olduğuna yönelik iddialar dolaştığını ifade ederek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bir dönem savcılık tarafından açılan ceza davasının yaklaşık bir hafta sonra yine Başsavcılık tarafından gerekçesiz olarak geri çekildiğini kaydetti.

“Yeminini bozmasını protesto ettim”

Zaroğlu, dün Meclis’te gerçekleşen protestosuyla ilgili olarak, Doğuş Derya’nın “her zamanki tavrını, provokatif tavırlarını” sergileyeceğini düşündüğü için cebinde Afrika Gazetesi’nin manşetini taşıyarak Meclis’e geldiğini, Ona ya da herhangi birisine bir darbe yönünde, zarar verme şeklinde bir eylem gerçekleştirmediğini kaydetti.

Zaroğlu, şunları kaydetti:

“Derya yeminini bozarsa ben de yapmış olduğu eyleme karşılık tepkimi göstereceğimi düşünmüştüm. Kendisiyle aynı zihniyette olduğunu düşündüğüm Afrika gazetesini kendisine fırlattım. Yüce meclisin kürsüsünden yaptığı yemini bozmasını protesto ettim.”

Yapılan protestonun ardından CTP milletvekili Asım Akansoy’un sert söylemlerle üzerine saldırdığını da kaydeden Zaroğlu, kendisinin de kızgınlıkla “buradan git” şeklinde işaret yaptığını ancak Doğuş Derya ve Asım Akansoy’un yanından geçtiği sırada “çok kötü bir kelime” kullanması sonucu, karşılıklı bir münakaşaları olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Kaynak: Aslı ELDER – Kıbrıs TV – KIBRIS Gazetesi


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK