FeaturedKIBRIS

“Z” plakalar yasaya göre kırmızı olmalı

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, kiralık araçlarda tüzük yapılarak devreye konulan beyaz plaka uygulamasını eleştirdi ve tüzüğün yasadan sonra geldiğini ifade ederek yetkililere doğru olan eski uygulamaya dönülmesi konusunda çağrı yaptı:

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, kiralık araçlardaki kırmızı alt zeminden “beyaz plaka”ya geçiş ve kiralık ibaresi olan “Z”nin sayılardan sonra gelmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Çeler, tüzüğün yasalardan üstün olmadığını ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın araç plakları ile ilgili kararıyla yasalara karşı geldiğini vurguladı.

Sokaktaki tüm beyaz plakalı kiralık araçların “yasaya aykırı” bir vaziyette seyrettiğini anlatan Çeler, “Polisin tüm kiralık araçlara ceza kesmesi ve trafikten men etmesi gerekiyor! İzinlerinin yenilenmemesi ve izin verilmemesi gerekiyor! Çünkü yasada ‘zemin kırmızı, Z harfi başta ve harfler siyah olmalıdır’ diyor” dedi.

Bir tüzük çıkartılacağı zaman bir önceki tüzüğün iptal edilerek yerine bir tüzüğün yapıldığını da kaydeden Çeler, tüzüğün yasayı iptal edemeyeceği gibi üzerinde de olmadığını söyledi.

Güvenilir bir kaynaktan elde edilen bilgilere göre ise, güneydeki kiralık araçlar ile kuzeydeki kiralık araçların ayırt edilebilmesi için bu uygulamaya geçildi.

Devamı için tıklayın

 

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber