KIBRISKıbrıs Sorunu

“Yüzde 23 toprak Türklere fazlasıyla yeter”


Baş Piskopos: “Şimdiki başkanın düşüncelerini biliyorum. Seçilecek başkana da mesajım, Kıbrıs sorununda, halkın kabul etmeyeceği tavizler vermemesi”

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, 2018 yılında Güney Kıbrıs’ta yapılacak başkanlık seçimlerinin galibi olacak başkana “Kıbrıs sorununda halkın kabul etmeyeceği tavizlerde bulunmaması” çağrısında bulundu.

Hrisostomos, Kathimerini gazetesinde yer alan söyleşisinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i kastederek “şimdiki başkanın düşüncelerini bildiğini, seçilecek başkana da mesajının, Kıbrıs sorununda, halkın kabul etmeyeceği tavizler vermemesi olduğunu” söyledi.

Türkiye’nin “toprakta yüzde 28 ister gibi görünmesine karşın, Karpaz ve Koruçam’daki bazı bölgelerle birlikte aslında yüzde 32 oranını istediğini, bunun kabul edilemez olduğunu” öne süren Hrisostomos, yeni başkanın Türkiye’ye “yüzde 18’den yüzde 23’e kadar alabilirsiniz, bu size fazlasıyla yeter” mesajı vermesi gerektiğini belirtti.

Hrisostomos, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), Türkiye’nin herhangi bir müdahalede sağlayacağı yarardan çok zarara uğrayacağını bilecek şekilde donatılması gerektiğini de vurguladı.



Benzer Haberler

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Naimoğulları “Yarın daha güçlü geleceğiz”

TAK