FeaturedKIBRIS

“Yürürlükteki mevzuata karşı hoyrat bir tavır içindesiniz”

Girne Milletvekili Serhat Akpınar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Geleceği Hakkında Bakanlarımıza Sorular” konulu güncel konuşma yaptı.

İçinde bulunulan salonda oy birliğiyle bağımsızlık bildirisi yayımlandığını anımsatan Akpınar, KKTC’de doğmuş, büyümüş ve başka bir yerde bulunmayı düşünmeyen biri olarak bakanlara sorular yöneltmek istediğini söyledi.

“Aslolan çocuklarımızın geleceğidir” diyen Akpınar, ülkedeki en büyük politika eksikliğinin KKTC’nin gelmiş geçmiş hükümetlerinin kendi ülkesinin çocuklarını ülke politikasının merkezi yapmamış olması olduğunu ifade etti.

Ülkede ekonomi, maliye ve tarım politikalarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Akpınar, tüm çocukların geleceğini düşünmek gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde bugünün sorunlarıyla geleceğin çalınacağını belirten Akpınar, bakanlara “Çocukların geleceğine odaklı bir politika geliştirecek misiniz?; Çocuklarımızdan başlamak üzere çevre derslerini zorunlu ders oluşturmayı düşünüyor musunuz?; Çevre farkındalık bilinci oluşturmaya yönelik caydırıcı cezalar uygulamayı düşünüyor musunuz?; Teknecik santraline filtre takılıyor mu, ne zaman?; Öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için ne gibi hizmetler sunulmaktadır?; Çevre kirliliği konusunda bilinçli farkındalık adına ne yapılmaktadır?; Yurt dışındaki KKTC yurttaşları neden oy kullanamıyor?” gibi sorular yöneltti.

– Şahali: “Yürürlükteki mevzuata karşı hoyrat bir tavır içindesiniz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili Erkut Şahali ise “Yasaların Yası” konulu güncel konuşma yaptı.

Son iki yıldır yasalara uymamanın seçenek olduğunu ve bunun sıradanlaştığını ifade eden Şahali, Anayasa’daki “laiklik” maddesine işaret ederek, ülkede laik olmayan tutumlar sergileyen bir bürokratın mesai saatleri içinde dini eğitimi normalleştiren beyanlar vermesini ve görevine devam etmesini ve eleştirdi.

Hükümeti yarattığı ve üstesinden gelemediği tüm sorunlarda Türkiye Cumhuriyeti’ni mazeret göstermekle suçlayan Şahali, “Tüm sorunları çözmesi gereken olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni gösterecekseniz, size ne hacet?” diye sordu.

Akaryakıt temini konusunda da eleştirilerde bulunan Erkut Şahali, kendi bakanlığı döneminde mevzuat gereği yüzde 3 kükürtlü akaryakıtın yasakladığını anımsattı. “Sizin yaptığının aksine yürürlükteki mevzuatın gereğini yerine getirmiştim” diyen Şahali, hükümeti yürürlükteki mevzuata karşı “hoyrat” bir tavır içinde olmakla suçladı ve yürütülen tüm yasal çalışmaların da “özensiz” olduğunu söyledi.

Şahali, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Binası Yerleşkesi inşaatından da bahsederek, bu konuda da mevzuata uyulmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Şahali, yerleşke ile ilgili olarak “Bu inşaat kamuoyundaki tüm tepkiye rağmen madem ki yapılacaktı, mevzuata uygun yapılmasının size ne zararı vardı? Bu ülkede bir saray ve meclis inşaatının yakışıksızlığını geçiyorum…” dedi.


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK