FeaturedKIBRIS

Yurt dışından güneye gelenlerin ve ülkelerine dönen turistlerin sayısı

Kıbrıs’ın güneyinin koronavirüsle ilgili olarak uyguladığı önleyici tedbirler sebebiyle yurt dışında mahsur kalan 500’den fazla Kıbrıslı Rum’un dün Larnaka ve Baf havalimanlarına gerçekleştirilen uçuşlarla adaya dönmeyi başardıkları belirtildi.

Dün Larnaka’ya 443, Baf’a ise 89 kişinin dönüş yaptığını yazan Politis gazetesi, dün akşam Baf havalimanına bir uçağın daha inmesinin beklendiğini belirtti.

Çoğu kişinin bugün tarifeli uçuşlarla Kıbrıs’ın güneyine dönmesinin beklendiğini belirten gazete, bunu başaramayanların ise Kıbrıs’ın güneyine, Kıbrıs’ın güneyi tarafından kiralanmış uçaklarla getirileceğini ifade etti.

Önceliğin Londra’daki Kıbrıslılara verildiğini çünkü Londra’dan tarifeli seferler bulunmadığını kaydeden gazete, Kıbrıslı Rum Ulaştırma Bakanının, çeşitli ülkelerde 500 kişinin daha bulunduğunun hesaplandığını söylediğini de iletti.

Kıbrıs’ın güneyine çeşitli yerlerden gelen tüm yolcuların 14 gün boyunca kalacakları karantina yerlerine gönderildiklerini de kaydeden gazete, Kıbrıs’ın güneyinde bulunan toplam 2 bin 654 turistin de dün adadan ayrıldığını ifade etti.

Gazete, Larnaka havalimanından 1.663, Baf havalimanından ise 992 turistin ayrıldığını kaydetti.

Bir grup Kıbrıslı Rum’un daha bugün havayoluyla Kıbrıs’ın güneyine gitmesinin beklendiğini ve bugün “Kıbrıslıların (havayoluyla) Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giriş yapmasına izin verilen son gün” olduğunu da belirten gazete, yarından itibaren Kıbrıs’ın güneyine yönelik uçuş gerçekleştirme hakkına sahip olacak olan uçakların, yalnızca kargo uçakları olacağına dikkati çekti.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber