DÜNYAFeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Yunanistan, Kıbrıs sorununa acilen çözüm bulunması çağrısı yaptı

Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Maria Theofili, Kıbrıs sorununa acil, karşılıklı kabul edilebilecek, uluslararası hukuk esasında, ilgili Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Theofili’nin bu görüşü, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun Genel Kurul başkanına 9 Ekim tarihinde gönderdiği mektubuna cevaben 1 Kasım’da gönderdiği ve Genel Kurul’da belge olarak da dağıtılan mektubunda belirtildi.

Theofili, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Andreas Mavroyiannis’in BM Genel Sekreterine 19 Ekim 2019’da gönderdiği mektupta yer alan ‘Kıbrıs’ın Türkiye’nin saldırganlığının sonuçlarıyla yaşamaya devam ettiği ve acı çektiği’ görüşlerini Yunanistan’ın tamamen paylaştığını söyledi.

Genel Sekreterin liderler Nikos Anastasiadis ve Mustafa Akıncı’yla Berlin’deki görüşmesine değinen Theofili, “Sadece tüm ilgili tarafların olabilecek en kısa sürede Kıbrıs sorununa bir çözüm için sonuç alıcı müzakerelere tam olarak başlamasına katkıda bulunacağını umabiliriz” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Theofili, “Kıbrıs sorunu acil, karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün uluslararası hukuk esasında, ilgili Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde çözülebilecek uluslararası bir sorundur” dedi.

(Voice of the Island – CNA)


Benzer Haberler

Brezilya’da sel: Yüzlerce kasaba sular altında

AA

Selin vurduğu Kenya’da kolera vakalarında patlama

NTV

UNICEF’ten Gazze’ye acil yakıt sağlanması çağrısı

NTV

ABD’de hortum: Depo çöktü 50 kişi mahsur kaldı

AA

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

300 kabin memuru hastalanan hava yolu şirketi 90 kadar uçuşunu iptal etti

AA