FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Yuka Blend Street Festival 2018: Kıbrıs’ın ruhu Kıbrıs’ın festivali

Stüdyo 21 organizasyonunda bu yıl Surlariçi’nde gerçekleştirilecek olan Yuka Blend Street Festival 2018 hakkında Voice Of The Island’a konuşan Derviş Gökhan Zeybek, söz konusu festival için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını belirtti. Festivalin çok güzel olacağı konusunda garanti veren Zeybek, insanların festivale bisikletle gelmesini istediklerini söyledi. Yuka Blend Street Festival 2018, Surlariçi’nde 10-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ve yurtdışından yaklaşık 40 artist de festival için adamıza gelecek.

Tünay MERTEKCİ

Zeybek: Hayallerimiz doğrultusunda 24 saat çalışıyoruz

7 yıldır sadece Stüdyo 21 ile uğraştıklarını belirten Derviş Gökhan Zeybek, temel dertlerinin Surlariçi, Kıbrıs ve dünya olduğuna dikkat çekti.

Hayalleri uğruna 24 saat çalıştıklarını belirten Zeybek, “Bizim hayallerimiz var. Bu hayaller doğrultusunda 24 saat çalışıyoruz” dedi.

Stüdyo 21 çatısı altında bugüne kadar binlerce insanla çalıştıklarını belirten Zeybek, Kıbrıs’ın kuzeyinden güneyine kadar her yerinde projeler ürettiklerini söyledi.

Temelde amaçlarının insan odaklı projeler üretmek olduğunu ifade eden Zeybek, birtakım felsefelerinin olduğunu, bunların başında da insan ayırmamak olduğunu kaydetti.
Kıbrıs kültürünün özünü oluşturan bazı olgularını hatırlamanın temel amaçlarından olduğunu dile getiren Zeybek, “paylaşma duygusunun verdiği hazzı unuttuk, kendi kapımızın önünü süpürmez olduk, parayla her şeyi çözer hale geldik, ikinci el beğenmez olduk. Tüm bunları geri kazanmak istiyoruz. Bisiklet kültürünü geri kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Hayatın özüyle, sevgiyle yola çıkıyoruz”

Kendilerinin insan odaklı projeler yaptıklarına dikkat çeken Zeybek, insanlarının dilinin, dininin, ırkının kendileri için önemli olmadığını vurguladı.

“Biz sanatla sporla uğraşıyoruz. Hayatın özüyle, sevgiyle yola çıkıyoruz” diyen Zeybek, daha fazla insana ulaşmaya baktıklarını söyledi.

Her zaman bütünlükten yana olduklarını ifade eden Zeybek, bu sene inanılmaz bir hayali gerçekleştireceklerini belirtti ve bu yıl gerçekleştirecekleri Yuka Blend Street Festival için tam bir senedir çalıştıklarını vurguladı.

Festivalin 7 gün süreceğini dile getiren Zeybek, 10 Eylül ile 16 Eylül tarihleri arasında Surlariçi’nde Yuka Blend Street Festival 2018’i gerçekleştireceklerini ifade etti.

“Açılışı yurtdışından ünlü bir isim yapacak”

Söz konusu festivalin birçok olgunun birlikte olduğu bir festival olacağını kaydeden Zeybek, festivalin açılışını yapmak için çok ünlü bir ismin geleceğine dikkat çekti.

10 Eylül Pazartesi günü festivalin açılışının olacağına dikkat çeken Zeybek, festivalin ikinci günü olan 11 Eylül Salı günü ise çeşitli sergilerin açılacağını belirtti.
Ayrıca Stüdyo 21’in “nefes projesi” olduğunu belirten Zeybek, bunun 4’üncü versiyonunu yapacaklarını kaydetti.

Çarşamba günü tematik günlerinin olacağını belirten Zeybek, “Surlariçi’nde birlikte işbirliği içine girebileceğimiz her işletmeyle tematik gecede birlikte olmak istiyoruz” dedi.
Kendilerinin işletmelere hizmet sunacaklarını vurgulayan Zeybek, “çatının altında birlikte olacağız onlarla. Daha çok insana ulaşalım, temel hedef bu. Surlariçi’ne daha çok insan gelsin. Bu güzellikleri herkes görün” dedi.

Perşembe günü bisiklet festivalinin olacağını söyleyen Zeybek, çok ciddi partner ve sponsorlarının olduğunu kaydetti.

“Bisiklet kültürünü geri kazanmalıyız”

Bisiklet festivalinin çok güzel bir etkinlik olacağının garantisini veren Zeybek, bisiklet kültünün muhakkak geri kazanılması gerektiğini ifade etti ve hem spor hem de bu kültürün trafiğe yansıması açısından önemine dikkat çekti.

Bisikletiyle tematik gününe gelenlere mekanlarda indirim sunacaklarını ifade eden Zeybek, cuma ve cumartesi günlerinin ana festival günleri olacağını belirtti.

Sayısını söyleyemeyeceği kadar sahne olacağını dile getiren Zeybek, “Cuma ve cumartesi birçok noktada farklı etkinlikler ve sokak gösterileri olacak” dedi.
Çeşitli gösterilerin gerçekleştirileceğini dile getiren Zeybek, çeşitli ülkelerden festival için 30-40 arası artistin geleceğini söyledi.

Festivalde etkinliklerinin gece birde biteceğini söyleyen Zeybek, “Biz akşamüstü beşten bire kadar eğlenmeyi de yeterli bulabiliriz. Çeşitli konularda böyle net duruşlar sergilemeyi seviyoruz” dedi.

“Surlariçi’nin bize, bizim de Surlariçi’ne ihtiyacımız var”

Bu sene insanların festivale bisikletleriyle gelmesini istediğini belirten Zeybek, festivale bisikletiyle gelenlere su dağıtacaklarını belirtti.

Arabalarıyla gelen insanların ise mümkünse arabalarını Surlariçi’nin dışında bırakmalarını rica eden Zeybek, “Surlariçi’ni gezelim. Hiç girmediğiniz kadar sokağa girelim. İhtiyacımız var Surlariçi’ne, Surlariçi’nin de bize. Kıbrıs’ın enerjisine. Bu sene sloganımız Kıbrıs’ın ruhu Kıbrıs’ın festivalidir” dedi.

Yuka Blend Street Festival 2018’in artık uluslararası bir festival olduğuna dikkat çeken Zeybek, “şu an yurtdışından festival için gelecek olan 40 artistten bahsediyoruz. Bu da festivalin ciddi anlamda bir festival olduğunu göstermektedir” dedi.
“Festivale herkesi bekliyoruz, bizimle gelip bu enerjiyi paylaşsınlar. Sanatın geri planını görsünler” diyen Zeybek, festivalin çarşamba günkü etkinliklerinin hem güneyde hem de kuzeyde olacağını kaydetti.

Güneydeki belediye pazarında bir etkinliklerinin olacağını belirten Zeybek, etkinliğin temasının ilerleyen günlerde belli olacağını ifade etti.

“Seneye daha çılgın planlarımız var, festivalin etkisi büyüyecek”

Güneydeki 1-2 mekanla da anlaşacaklarını dile getiren Zeybek, “hem müzik hem boyama yapacağız. Mümkünse “Tahtakala” taraflarında da bir şey yapmak isteriz” dedi.
Güneyde çok daha fazla aktif olmak istediklerini belirten Zeybek, bunun bir giriş olduğunu söyledi.

“Seneye daha çılgın planlarımız var. Etkisi büyüyecek” şeklinde konuşan Zeybek, geçen sene bütün pankartlarını Baf’tan Limasol’a, Güzelyurt’a kadar astıklarına dikkat çekti.
Bu sene de pankartlarını adanın her yerinde insanların görebileceğini belirten Zeybek, geçen sene festival gününde sadece 7 bin kişi Lokmacı geçiş noktasından geçtiğini belirtti.
Bunun bir rekor olabileceğini belirten Zeybek, 7 bin kişinin çok büyük bir rakam olduğunu söyledi ve hiçbir zaman bir beklentiyle yola çıkmadıklarını fakat insanların tepkisinin güzel olduğuna dikkat çekti.

Hollanda’dan festival için gelecek olan insanların bulunduğuna vurgu yapan Zeybek, kendilerinin herkese ulaşmak için çalıştığını belirtti.

Zeybek, Yuka Blend Street Festival 2018 hakkında isteyenlerin Facebook ve Instagram’dan bütün bilgilere ulaşabileceklerini ekledi.

Voice of the Island 2018



Benzer Haberler

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

53 adet asma ağacı yandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Tuzla’da hırsızlık: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen üniversite çalışanları tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 haftadır kayıp olan Ela Kılıç aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İzmirillo makinesinin kontrolünü kaybeden işçi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber