FeaturedKIBRIS

Yorgancıoğlu: Hükümet, devlet kaynaklarını talan ediyor

TP milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, “Hükümetin adaletsiz uygulamaları” konulu konuşma yaptı.

Yorgancıoğlu, hükümeti “talan hükümeti” olmakla suçladı.

Anayasa’dan maddeler okuyan Yorgancıoğlu, milletvekillerinin başka bir iş üstlenemeyeceğinin buradaki yasalarla açık ve net olarak belirlendiğini belirtti.

Bazı yasalardan maddeler okuyan Yorgancıoğlu, milletvekillerinin ihaleye ve devletle ilgili ticari ilişki içine giremeyeceğinin belirlendiğini kaydetti.

Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olarak, bankalar, geçici işçi alımı, CAS gibi konularda hükümetin talan yaptığını iddia eden Yorgancıoğlu, eşitlik ilkelerine aykırı icraatlar yapıldığını savundu.

KIB-TEK’in borçlarının bağışlandığını, izaz ikramların geçmişe göre 7 katına çıktığını, düzensiz şekilde vatandaşlık dağıtıldığını savunan Yorgancıoğlu, “Hükümet, devlet kaynaklarını talan ediyor” dedi.

“Bu ülkede bu işlere tahammül kalmadı” diyen Yorgancıoğlu, bir siyasetçinin çocuğunun diğer vatandaşlardan ne farkı olduğunu, neden işlerin ihalesiz yapıldığını sordu.

Yorgancıoğlu, “Bu kadar büyük yatırımları finanse edilecek kaynak nereden bulunuyor. Herkes Kermiya’daki araziyi konuşuyor meğer Surlariçi’ndeki hastane binası da onlara verildi. Bunlar nasıl oluyor. Bu, toplumun kaldıracağı bir nokta değil. Sadece arazilerde, istihdamda, finansmanda değil memleketin her alanı talan ediliyor” dedi.

Yorgancıoğlu, askerin kullanımında olan alanların devlete ait arazi olduğunu, bu statüden çıkarılması durumunda, kişiye ve isme değil devlete verilmesi gerektiğini söyledi.  

UBP milletvekili Ersin Tatar, bu sırada yerinden söz alarak, arazi kiralanmasına karşı olduğunu, “Altında kaldık ezildik” dedi.

 

Kaynak: HABER KIBRIS


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber