FeaturedKIBRIS

Yorgacis, Baf geçiş noktasının açılması fikrini destekliyor

Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında araçlı geçişlerde son dönemde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı tarafından gündeme getirilen Baf Geçiş Noktası’nın açılmasına destek verdi.

Politis gazetesi, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın, Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında son dönemde artan araç geçişleri sebebiyle yaşanan yoğunluğun azaltılabilmesi için Lefkoşa’nın doğusunda bulunan Baf Geçiş Noktası’nın geçişlere açılması önerisini gündeme getirerek Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis’in bu konudaki açıklamasına yer verdi.

Habere göre Yorgacis gazeteye yaptığı açıklamada, Harmancı’nın bu konu hakkında kendisiyle iletişime geçmemiş olmasına karşın dile getirdiği önerinin “mantıklı olduğunu ve gerekirse destekleyeceğini” söyledi.

Yorgacis, “bahsi geçen yolun, Orfea sahasıyla Pluriottisa Lisesi arasında kalan Spiros Hristodulu caddesi olduğunu” belirtti.

Yorgacis, Lefkoşa’nın doğusunun, gerek “Ağlacia” (Eğlence) semtine ve Larnaka’ya gitmek isteyen Kıbrıslı Türkler gerekse Mağusa’ya gitmek isteyen Kıbrıslı Rumlar için, araçlı dolaşım anlamında birleşmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Gazete ayrıca, “Lefka” (Lefke-Aplıç) ve Derinya Geçiş Noktaları’nın açılması konusunun Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta yapacakları temaslarda gündeme gelmesinin beklendiğini de yineledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK